Premierul Victor Ponta discuta luni, la sediul Senatului, cu liderul PNL, Crin Antonescu. La intalnire participa mai multi liberali, printre care si Mihai Voicu.

Surse oficiale afirma ca discutia ar fi legata de revizuirea Constitutiei si intervine dupa un schimb de replici intre cei doi declansat de eventualitatea numirii Laurei Codruta Kovesi ca sef al Directiei Nationale Anticoruptie, in care a fost invocata inclusiv ruperea USL.

UPDATE 16.00: Crin Antonescu a iesit de la discutii si a facut cateva declaratii presei:

  • Afland, luand act de faptul ca din nou transmiteti stiri naprasnice, despre ruperea USL, despre tensiuni ingrozitoare pe care se vede ca nu le mai suportati, am iesit sa va spun ca sunt inauntru impreuna cu premierul, cu profesorul Parvulescu, cu presedintele Camerei, si discutam foarte linistit despre lucarile Forumului Constitutional, despre calendar, despre modalitatea in care putem sa ajutam aceasta dezbatere publica pe subiectul Constitutiei.
  • Nu sunt in discutie teme politice de felul relatiilor din USL, nu se discuta despre procurori, nu se discuta si nu se rupe nimic. Aceasta intalnire era programata inca de acum o saptamana si o desfasuram in modul cel mai linistit.
  • (despre declaratiile dure ale premierul Ponta) Nu am retinut nicio declaratie dura a premierului la adresa PNL. Am vazut si eu dimineata declaratiile, nu exista nicio nota de duritate sau de agresivitate.
  • Chiar daca dvs nu va vine sa credeti, noi nu discutam astazi despre acest subiect, acest subiect a fost discutat, punctele de vedere - si ale mele, si ale premierului - sunt cunoscute, raman valabile si eventual vom relua aceasta discutie la nivel public dupa ce propunerile vor fi facute.
  • Nu, nu mi se pare dura la adresa PNL declaratia premierului (care a spus ca procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL, n.r.). E o declaratie prin care premierul incearca sa puna o nuanta, si pot si eu sa pun o nuanta spunand ca nici eu nu l-am numi pe dl Frunzaverde procuror la DNA.
  • Dar asta nu e o declaratie dura, o declaratie la adresa mea, nu o percep ca pe o declaratie la adresa mea, cred ca stim foarte bine dupa atata vreme, si eu si premierul, sa ne amenajam inclusiv in registrul declaratiilor publice raporturile dintre noi.
  • Dar faptul ca avem - repet, categoric avem - o pozitie divergenta pe un anumit subiect nu inseamna un comflict politic intre noi, cu atat mai putin intre partidele noastre, iar chestiunea cu ruperea USL ramane o himera sau o speranta pentru unii care, ca sa le dau si eu speranta, trebuie sa mai astepte. Dar mult.
  • Eu mi-am exprimat public foarte clar, fara echivoc, opozitia fata de o numire a Codrutei Kovesi la sefia DNA, premierul la randul sau si-a spus punctul de vedere, suntem impreuna de acord ca aceste decizii nu se iau in USL.
  • Nici eu, nici PNL, nu am facut nici doamnei Pivniceru, nici dl-lui Ponta si nu vom face o sugestie sau o negociere legata de oameni pe care sa vrem noi sa-i punem acolo. In ce priveste ipoteza Kovesi, da, aici m-am pronuntat foarte clar, pentru ca ea are cu totul si cu totul alta semnificatie decat agrearea sau non agrearea unei persoane.
  • Nu exista riscul unui scandal in USL, pentru ca oamenii maturi care sunt intr-o intelegere politica nu ajung la scandal. Nu exista riscul unei ruperi a USL.