Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat luni ca el a fost solidar si i-a sprijinit pe liberali atunci cand au luat decizii controversate, precum primirea in partid a lui Sorin Frunzaverde si Mihai Stanisoara, "mult mai apropiati de Traian Basescu" decat Laura Codruta Kovesi. Replica sa vine dupa ce Crin Antonescu afirmase ca PNL nu va sustine o eventuala numire al Laurei Codruta Kovesi la DNA si a vorbit chiar despre ruperea USL.

"Am vazut punctul de vedere, il respect, o sa fiu totdeauna solidar cu colegii liberali, cand au luat ei decizii controversate eu i-am sprijinit", a explicat Ponta, la iesirea din sediul PSD, subliniind ca Frunzaverde si Stanisoara, fosti PDL-isti intrati acum in conducerea PNL, erau "mult mai apropiati de presedintele Traian Basescu decat doamna Kovesi".

"Pe doamna Kovesi nu o pun vicepresedinte la PSD, sa stea linistiti liberalii", a comentat premierul, care asigura acum si interimatul la Ministerul Justitiei, postura din care va face nominalizarile pentru sefia Parchetului General si a DNA.

Victor Ponta a subliniat ca "in politica e important sa-ti asumi si decizii, sa raspunzi pentru ceea ce faci si e important sa faci, nu sa vorbesti", adaugand ca el va fi solidar fata de liberali si de Crin Antonescu "in toate momentele importante".

"Eu niciodata nu m spal pe maini ca Pilat din Pont", a mentionat Ponta, afirmand ca ar fi "neserios si iresponsabil" sa faca niste nominalizari care ar putea fi avizate negativ de CSM sau blocate de Traian Basescu.

Primul ministru a precizat ca a discutat cu Crin Antonescu despre acest subiect iar liderul PNL "stie foarte bine ca imi doresc nu sa stam in blocaj, eu vreau sa rezolv probleme".

"Credeti ca am semnat acordul de coabitare cand era plecat dl Antonescu din camera? Doar ca eu imi asum aceste lucruri", a mai comentat Victor Ponta.

El a reafirmat ca "actiunea DNA coordonata de dl Morar de anchetare a celor care au votat la referendum reprezinta un abuz" si din acest motiv nu a fost "niciodata de acord ca Daniel Morar sa ocupe o functie in parchete".

Victor Ponta a precizat ca el nu pus "niciodata problema ruperii USL" si acest lucru nu va fi facut niciodata de cineva din PSD": "Noi suntem niste parteneri onesti".