Presedintele Romaniei si primul ministru vor beneficia de o aeronava reprezentativa, daca TAROM isi reinnoieste flota, iar aparatul de zbor va fi configurat special pentru acest lucru, a declarat, duminica, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"Eu cred ca daca tinem la tara asta, si vrem sa ne respectam alesii, ei trebuie sa zboare cu o aeronava reprezentativa. Eu am atras atentia ca aeronava A 310 nu este eficienta deoarece costurile ei de intretinere sunt uriase, si am propus o solutie mult mai economica. Daca mergem pe Airbus la TAROM (n.r. in cazul unei reinnoiri a flotei), un acelasi tip de avion ce va fi achizitionat, de tip A 318 sau 319, va fi conformat in sistem VIP si va fi folosit de presedinte si primul ministru. Vom avea costuri reduse, acelasi echipaj, iar aeronava va fi noua si mult mai sigura", a spus ministrul Transporturilor la RTV, potrivit Agerpres.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a renuntat la aeronava Airbus A310 apartinand companiei TAROM in cursele oficiale, preferand alte companii aeriene. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, declarase anterior ca aeronava respectiva produce anual pierderi de 7 milioane dolari companiei TAROM, din cauza costurilor produse de vechimea avionului, ce depaseste 20 de ani.