Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca, in cazul in care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruta Kovesi la sefia DNA, se pune intrebarea ce se intampla in continuare, adica daca se rupe USL, el spunand ca "poate e si asta o varianta", desi are indoieli.

"In momentul in care doamna Mona Pivniceru a facut personal optiunea ferma pentru Curtea Constitutionala, in acel moment, premierul a solicitat acest interimat (la Ministerul Justitiei - n.r.) si mie imi pare ca, atat cat suntem in continuare in alianta, nu putem refuza premierului acest drept", a declarat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

El a subliniat ca, in cazul in care premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Justitiei, o propune pe Codruta Kovesi pentru sefia DNA, "categoric acest lucru nu va fi sustinut de PNL, va fi in dezacord cu PNL": "Mai departe, ce sa facem, sa rupem USL? Poate e si asta o varianta", a continuat liderul PNL, adaugand insa ca are indoieli in aceasta privinta.

"Teama mea cea mai mare nu e nici macar aceea ca premierul Ponta o poate numi pe Kovesi, teama mea e ca putem continua sa o ducem asa", a mai spus Antonescu, sustinand ca nu trebuie facute compromisuri cu Traian Basescu.

"In eventualitatea ca domnul Ponta sa o desemneze pe doamna Kovesi in fruntea DNA, eu ma opun", a mai declarat presedintele PNL.

El a precizat ca i-a impartasit aceasta opinie si premierului Victor Ponta: "Nu sunt de acord, ma opun, consider ca e o mare greseala si din punct de vedere al sistemului juridic, dar si politic o eventuala numire a doamnei Kovesi", a subliniat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai sustinut ca nu doreste ca in acest fel sa influenteze numirea procurorilor sefi si nici nu a facut vreo propunere de numire a cuiva.

Premierul Victor Ponta nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruta Kovesi sa fie numita la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, el declarand ca nu va demisiona din postul de prim-ministru daca aceasta persoana, considerata "omul lui Basescu", va fi numita la DNA.