Senatorul Sorin Ovidiu Bota i-a raspuns "Sunteti chiar nesimtita" unei jurnaliste Business24 care l-a chestionat in legatura cu activitatea sa parlamentara. Potrivit site-ului oficial al Senatului Romaniei, in 2013, Sorin Bota, membru al Comsiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital, nu a avut nicio initiativa legislativa, activitatea sa parlamentara rezumandu-se la trei intrebari, o interpelare si o luare de cuvant in plen cu ocazia depunerii juramantului, scrie Business 24.ro.

Sorin Bota are 44 de ani si s-a nascut in Baia Mare, judetul Maramures. Este membru PSD din 1997, iar din 2005, a ocupat fotoliu de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Este senator al Romaniei din 2008, aflandu-se la cel de-al doilea mandat. A absolvit Universitatea tehnica din Cluj-Napoca, specializarea Masini-unelte si, potrivit CV-ului sau, are si o specializare in Managementul Finantelor Internationale la Harvard Business University (2003). Tot in 2003, a absolvit si Colegiul National de Aparare.

Redam integral dialogul dintre jurnalista Business24 si senatorul Sorin Ovidiu Bota:

Business24: Ati putea sa-mi spuneti dumneavoastra daca aveti initiative legislative?

Sorin Ovidiu Bota: Uitati-va pe site. Am trei, mari si foarte importante. Pai am...uitati-va ce am.

Business24: Numai o clipa...

Sorin Ovidiu Bota: Acum ma tineti in telefon sa va uitati pe site.

Business24: Initiative legislative - zero, declaratii politice - zero, intrebari - trei, interpelari - una. Despre initiativele legislative v-am intrebat. Este site-ul neactualizat?

Sorin Ovidiu Bota: Da, am trei foarte importante, daca acolo scrie zero, nu cred ca scrie zero.

Business24: Pe cuvantul meu de onoare ca scrie zero. Puteti sa-mi vorbiti despre ele?

Sorin Ovidiu Bota: Uitati-va ce am, cand descoperiti, ma sunati. Daca am ajuns sa va fiu secretara, sa va informez eu cu ce am, imi pare rau...

Business24: Eu sunt pe site-ul Senatului, pe pagina dumneavoastra. Site-ul Senatului reprezinta mijloc de informare...

Sorin Ovidiu Bota: Cand o sa fiti pregatita sa puneti intrebari pe ce am depus eu, o sa stam de vorba, bine? Ca sa fiu politicos, sa nu va inchid telefonul ca deja... Eu nu sunt obligat sa va raspund daca nu sunteti pregatita, ati inteles?

Business24: Nu puteti sa-mi vorbiti despre aceste propuneri dumneavoastra?

Sorin Ovidiu Bota: Pot, stimata domnisoara, n-ati inteles nimic. Dumneavoastra sunteti nepregatita si imi puneti mie intrebari fara sa fiti pregatita...

Business24: Domnule Bota...

Sorin Ovidiu Bota: La revedere, informati-va documentati-va si stam de vorba cu mare placere, da?

Business24: Nu credeti ca ar trebui informati cetatenii despre propunerile dumneavoastra?

Sorin Ovidiu Bota: Ba da, dar dumneavoastra, ca jurnalist, nu trebuie sa va informez eu pe dumneavoastra.

Business24: Pai pe mine trebuie sa ma informati, ca sa informez la randul meu cetatenii...

Sorin Ovidiu Bota: Nu, dumneavoastra faceti-va meseria si intrebati-ma ce doriti pe subiectul respectiv. N-am ajuns eu sa fiu secretara dumneavoastra. Asa imi pun eu problema.

Business24: De ce nu puteti sa-mi numiti initiativele legislative pe care le aveti?

Sorin Ovidiu Bota: Nu intelegeti ca nu vreau, ca nu sunteti pregatita? Ce nu intelegi? Puneti intrebarea invers, sa fie in avantajul dumneavoastra. Sunteti chiar nesimtita...

Business24: Si ce-ar trebui sa fac, dommule Bota, ca sa ma informez, daca site-ul Senatului nu ofera informatii?

Sorin Ovidiu Bota: Nu ma intereseaza, informati-va, am trei initiave, am doua foarte importante pe domeniul financiar-bancar din comisia in care sunt eu. Daca nu apar acolo, eu nu cred, pentru ca sunt depuse, inregistrate. Faceti in scris o adresa daca va pasioneaza subiectul si activitatea mea, la secretariatul Senatului si intrebati ce initiative sunt inregistrate si depuse de mine in numele initiatorilor.

Business24: Si asa trebuie sa faca si un cetatean care doreste sa cunoasca activitatea dumneavoastra?

Sorin Ovidiu Bota: Da, care vrea sa se informeze, da. Nu va suparati, eu nu sunt la dispozitia dumneavoastra, sa fiu secretara dumneavoastra, pentru ca dumneavoastra nu stiti sa va informati. Imi cer mii de scuze ca va atrag atentia ca nu va faceti meseria cum trebuie.

Business24: Dar dumneavoastra nu lucrati in serviciul cetateanului?

Sorin Ovidiu Bota: Eu nu pot sa fiu la dispozitia a 22 de milioane de cetateni, la telefon, sa ii informez, pentru ca ei nu stiu a se informa.

Business24: Dar aveti doar trei initiative, n-ar dura asa mult...

Sorin Ovidiu Bota: De unde stiti ca am trei, ca v-am spus eu? Daca vreti sa stiti, am una care chiar mi s-a aprobat de Senat, ramasa de anul trecut pe circuit. Asa...pentru informarea dumneavoastra. Haideti ca pierd vremea si am treaba.

Business24: Multumesc, o zi buna!

Sorin Ovidiu Bota: Sunteti o...deosebita!