Europarlamentarul Cristian Preda face un apel la coeziune in interiorul PDL. El spune la RFI ca pana acum a fost "un adevarat razboi" in partid, dar ca de acum inainte, democrat-liberalii trebuie sa faca opozitie la USL. "Electoratul nu ne-a cerut sa facem cu ochiul puterii", avertizeaza deputatul european, sustinator al Monicai Macovei la Congresul din 23 martie.

Cristian Preda declara ca "a fost un adevarat razboi in vederea Conventiei": "Acum, insa, cred ca razboiul intern s-a incheiat si ar trebui sa inceapa opozitia, evident, opozitia fata de USL. Sigur ca exista din nefericire si posibilitatea continuarii unei dispute interne. Efectul e previzibil, insa, cred eu si anume e vorba, cred, despre o diminuare nu doar a simpatiei de care se bucura PDL, dar in primul rand o diminuare a fortei noastre parlamentare si a fortei de opozitie. Ar trebui sa facem un efort de coeziune, de unitate, pentru ca avem o misiune din partea electoratului si anume aceea de a face opozitie la USL", spune europarlamentarul.

Cristian Preda apreciaza ca "e bine ca s-a terminat seria de contestatii", pentru ca i-a fost teama "de repetarea istoriei recente din Franta, unde UMP, partidul care l-a sustinut pe Sarkozy a traversat o criza similara, au fost si acolo contestari ale rezultatelor, dupa un scor foarte strans si a durat saptamani intregi". El spune ca democrat-liberalii au in fata "posibilitatea de a continua faramitarea si discordia sau provocarea de a face in mod inteligent opozitie".

  • "Unirea face puterea"

Deputatul european crede ca PDL nu trebuie sa faca cu ochiul puterii: "Trebuie sa incepem in acest moment sa facem opozitie USL-ului, pentru ca asta e misiunea pe care am primit-o de la electorat, nu ni s-a cerut sa facem cu ochiul puterii si sa ne adapostim pe langa uselisti si pe de alta parte, trebuie sa constituim, atat cat se poate, un front al opozitiei, care sa fie unit, cred ca unirea face puterea, cum se spune. Ii solicit lui Vasile Blaga sa faca acest efort".

Cristian Preda avertizeaza ca PDL ar putea avea soarta PNTCD: "Daca (Vasile Blaga-n.r.) isi doreste ca in locul unei opozitii la USL, sa faca un razboi cu celelalte platforme, cred ca ne ducem catre un final pe care scrie PNTCD, pe care l-a trait acest partid istoric".