Şeful Comisiei juridice a Senatului, Tudor Chiuariu, le răspunde ONG-urilor care au cerut acces la lucrările comisiei de revizuire a Constituţiei. El spune la RFI că "există o anumită tentaţie de a face circ, în loc să facem ce trebuie să facem şi anume o nouă Constituţie". Liberalul precizează că până acum au avut loc discuţii "mai degrabă tehnice" în comisie.

Mai multe organizaţii neguvernamentale, între care Active Watch, APADOR-CH şi Societatea Academică din România au trimis Parlamentului o scrisoare deschisă, în care cer acces la şedinţele comisiei de modificare a Constituţiei.

Tudor Chiuariu respinge acuzaţia de lipsă de transparenţă: "Deocamdată, un calendar până pe 15 mai există, în sensul că am hotărât ca această comisie să nu bruieze, să nu facă lucrări în paralel cu Forumul Constituţional. Am învestit Forumul Constituţional cu această misiune, de a consulta societatea civilă şi nu mai putem, până nu suntem înapoi sesizaţi cu un raport al acestor dezbateri, care să vină de la Forumul Constituţional înapoi la comisie, noi de principiu nu vom mai avea lucrări. Deci un calendar până pe 15 mai există în sensul ăsta şi a existat şi până acum. Tot timpul s-a comunicat ce vrem să facem, într-un mod transparent".

Şeful Comisiei juridice a Senatului precizează că "şedinţele comisiei, dacă vă uitaţi în regulamentul ei, pot fi publice. Au fost trei şedinţe până acum şi cu chestiuni mai degrabă tehnice, comisia de-abia s-a organizat, n-a început nici o dezbatere pe fondul revizuirii Constituţiei".

Continuarea pe RFI.ro