Deputatul PDL Elena Udrea a spus, miercuri, in Colegiul Director al PDL, ca ramane in partid, ca subiectul contestatiilor este inchis si ca trebuie sa existe "respect reciproc" intre initiatorii motiunilor, au declarat pentru Mediafax surse democrat-liberale.

UPDATE1 Tot miercuri, Colegiul Director a decis ca pe 6 aprilie sa se reuneasca Consiliul National de Coordonare pentru alegerea Biroului Permanent National.

UPDATE Dupa terminarea sedintei, Udrea a declarat pentru presa ca subiectul alegerilor pentru conducerea partidului este inchis si ca "in acest moment suntem in interiorul partidului". Deputatul democrat-liberal a precizat ca a ales, impreuna cu colegii care au sustinut motiunea ei, sa nu tergiverseze problema din cauza felului in care este perceput episodul din exterior, adaugand ca "nici noua nu ne aduce niciun avantaj".

"Am stat de vorba cu colegii care au sustinut motiunea mea, cu echipa care mi-a fost alaturi si am concluzionat ca, dincolo de toate neregulile care au fost, tergiversarea raspunsului si felul in care este perceputa aceasta actiune a noastra in exterior e de natura sa nu ne aduca niciun fel de avantaj. Nici un raspuns nu primim, este evident, de la comisie, favorabil, nici sustinatorii nostri nu mai sunt confortabili in situatia asta in care am contestat de doua ori si nu s-a dat satisfactie cererilor noastre. Ca urmare am inchis acest subiect. [...] Asta inseaman ca luam luam lucrurile ca atare. A fost o competite, am avut criticile pe care le-am avut, am semnalat in ultima conversatie neregulile pe care le-am gasit", a declarat Udrea.

Intrebata daca ea sau sustinatorii ei vor candida pentru functii in partid, Udrea a reiterat ca ramane "ceea ce sunt si astazi, simplu membru de partid" si a precizat ca nu le-a facut recomandari colegilor ei cu privire la acest lucru, insa "cei cu care am discutat si-au manifestat dorinta de a nu candida".

Intrebata daca va sustine toate deciziile partidului, fie ca ii convin fie ca nu, Udrea a precizat ca va avea propriul punct de vedere pe subiectele pe care partidul le trateaza, adaugand ca vrea sa isi mentina rolul de pana acum din partid.

"Singur, in interiorul partidului poti sa ai opinii diferite fata de conducere, insa nu asta imi propun, sa fac opozitie in interiorul partidului. [...] Tot timpul in partid a fost asa, se spun punctele de vedere si se iau decizii", a precizat Udrea.

Intrebata daca va adera la Fundatia Miscarea Populara, lansata de Cristian Diaconescu, Udrea a declarat ca "poti sa fii membru de partid si sa fii membru in fundatie, dar din cate am inteles fundatia nu se adreseaza oamenilor politici".

Potrivit surselor citate, Elena Udrea a precizat ca este alaturi de partid, ca nu mai contesta rezultatul alegerilor de la Conventie si ca democrat-liberalii trebuie sa se respecte reciproc, indiferent de ce motiune au sustinut la Conventia de sambata.

De asemenea, sursele citate au aratat ca Udrea a sustinut ca democrat-liberalii trebuie sa se lupte cu USL.

Colegiul Director al PDL este format din membrii BPN si presedintii organizatiilor judetene, Elena Udrea fiind invitata sa participe la aceasta sedinta de catre presedintele PDL, Vasile Blaga.

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta Colegiului Director este in desfasurare.

Cristian Petrescu, sustinator al motiunii Elena Udrea, a anuntat, luni, ca va depune, la Comisia de integritate, litigii si statut a PDL, o noua contestatie la alegerile pentru functia de presedinte al PDL, solicitand refacerea procedurii de vot si organizarea de noi alegeri pentru aceasta functie.