Fostul presedinte al PDL Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, spune ca deocamdata nu are in intentie sa-l urmeze pe Traian Basescu intr-un eventul nou proiect politic al acestuia, scrie Agerpres.

"Nu am discutat de asa ceva si nu am in vedere asa ceva in momentul de fata", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Emil Boc, intrebat daca il va urma pe Traian Basescu intr-un viitor proiect politic.

Emil Boc a spus ca Traian Basescu este cel mai important om politic al dreptei si ca nici un proiect politic pe aceasta parte a esichierului politic nu poate sa-l ignore. El a raspuns astfel unei intrebari legate de intentia presedintelui Traian Basescu de a pregati o noua formatiune politica.

"Nu stiu si nu am date sa ma pronunt in acest sens, cert este ca nimeni nu poate nega faptul ca Traian Basescu este liderul de facto al dreptei in Romania, este cel mai important om politic care s-a afirmat ca om de dreapta. Acest lucru nu poate fi ignorat de nici un proiect politic din Romania. Nu ma intrebati acum de forme, de modalitati de colaborare, ca e prea devreme", a mentionat Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a spus ca are incredere in Cristian Diaconescu, dupa ce acesta a anuntat infiintarea fundatiei Miscarea Populara.

"Nu stiu foarte multe date. In Cristian Diaconescu am incredere, pentru ca mi-a fost ministru in Cabinet, il stiu ca pe un om extrem de responsabil, de dreapta, si de aceea practic a rupt contactul cu PSD, pentru ca mi-am dat seama inca de cand era in guvern ca avea o atitudine mult mai de dreapta, europeana si deschisa decat restul ministrilor PSD din guvern si din acest punct de vedere este o bila alba. In rest, nu stiu detalii despre program, o sa vad in perioada urmatoare", a spus Emil Boc.

Pe de alta parte, Boc a precizat ca va ramane membru al PDL si spera sa fie refacut parteneriatul cu Traian Basescu.

"Eu sunt mai idealist si sper ca pe un termen scurt, mediu sau lung sa fie din nou o colaborare si un parteneriat cu presedintele Romaniei. Nu ma intrebati acum, ca nu stiu in ce forma. (...) Cred ca in acest moment este important sa ramanem in partid si sa consolidam obiectivul de a da proiecte Romaniei ca alternativa la ce face USL. (...) Nu ma astept la un val de plecari din PDL, dar nici nu pot sa le exclud", a afirmat Emil Boc.