Liderul PNL, Crin Antonescu, a comentat pe un ton detasat-amuzat interimatul lui Victor Ponta la Justitie, afirmand ca este "o experienta pe care domnul prim ministru o repeta din cand in cand", si a sustinut ca nu este deranjat de discutia dintre Ponta si Basescu, in conditiile in care el insusi este "un om foarte sociabil" caruia ii "place cand lumea se aduna si discuta". In plus, a precizat Antonescu, el se pregateste sa fie presedintele Romaniei si, in aceasta calitate, sa-i uneasca pe toti romanii.

Seful PNL a fost intrebat de ziaristi daca l-a deranjat faptul ca premierul a discutat cu presedintele Traian Basescu despre interimatul la Justitie, in conditiile in care acest portofoliu revine liberalilor.

"Domnule, cum sa ma deranjeze pe mine discutiile intre doi oameni? In primul rand, eu insumi sunt un om foarte sociabil. Doi - imi place cand oamenii se aduna si discuta. Trei - e vorba de doi cetateni romani. Eu ma pregatesc sa fiu presedintele Romaniei si sa incerc sa-i unesc pe toti romanii. Cred ca e un bun inceput… chiar daca n-am facut-o eu pe asta. Dar sunt doi cetateni romani de vaza si, in fond, sunt ai nostri", a raspuns Crin Antonescu.

El a fost apoi intrebat de ce era nevoie de un interimat la ministerul Justitiei si nu a fost numit direct un ministru.

"Pentru ca este o experienta pe care domnul prim ministru o repeta din cand in cand", a raspuns Antonescu.

Acesta a sustinut ca numirea sefilor DNA si ai Parchetului general reprezinta o responsabilitate a ministrului Justitiei, si nu a partidelor politice sau aliantelor, iar el nu ar participa la o astfel de discutie, daca se va pune problema.

"Numirea procurorilor generali nu trebuie sa fie un act incarcat de politic", a precizat liderul PNL.

In opinia sa, nu ar exista timpul necesar parcurgerii unei proceduri "destul de indelungate" pentru numirea sefilor DNA si Parchetului General in timpul acestui interimat, decat daca "poate CSM va lucra zi si noapte".

Intrebat cum comenteaza zvonurile privind numirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA, Crin Antonescu a raspuns: "Eu nu exclud posibilitatea numirii doamnei Kovesi, ci ca in USL sa se ia o decizie in acest sens", adaugand: "Din punctul meu de vedere nu as sustine o astfel de numire".