Liderul PDL Bistrita, Ioan Oltean, a declarat luni seara ca PDL va ramane intotdeauna un partener al presedintelui Traian Basescu si vor face tot ce este posibil pentru a-i recastiga increderea. "Presedintele Basescu nu poate fi neglijat de PDL, este omul care a plecat din partid, pe care partidul il iubeste", a adaugat Oltean.

Intrebat de crede despre infiintarea Fundatiei Miscarea Populara, Oltean l-a felicitat pe initiatorul acesteia, consilierul prezidential Cristian Diaconescu, precizand ca miscarea "vine in intimpinarea a ceea ce PDL gandeste ca partid de dreapta. Am vazut si care sunt obiectivele lansate de miscarea populara, ele aproape ca se suprapun 100% peste obiectivele PDL ca partid de dreapta".

Referindu-se la initiativa lansata de Cristian Diaconescu, liderul PDL Bistrita si-a manifestat speranta ca "aceasta miscare populara se va alinia in ultima instanta obiectivelor si politicii pe care PDL o va practica in continuare ca partid de dreapta". La intrebarea daca Fundatia Miscarea Populara ar putea constitui nucleul unui partid la care sa plece membrii PDL nemultumiti, Oltean a declarat: "nu avem nici un fel de retinere fata de acest lucru."

Oltean a luat parte, luni seara, la discutiile dintre senatorii di deputatii PDL si noul presedinte al formatiunii, Vasile Blaga. Acesta a declarat ulterior ca in cadrul intalnirii s-a analizat satadiul si pozitia grupurilor precum si prioritatile lor, adaugand ca toti parlamentarii prezenti la intalnire au concluzionat ca batalia politica a incetat si ca "suntem in prezenta unui presedinte statutar ales si ca trebuie sa ne pregatim pentru convocarea Consiliului de Coordonare National in vederea alegerii Biroului Permanent National".

"Toti parlamentarii prezenti au avut un singur mesaj, ca partidul are un presedinte ales si ca obiectivul nostru altul este acum, nu lupta intre factiuni din partid, care nici nu mai exista, ci lupta impotriva USL", a adaugat Oltean.

Intrebat daca exista posibilitatea reinnodarii relatiei cu presedintele Traian Basescu, Oltean a declarat ca "PDL va ramane intotdeauna un partener al presedintelui Basescu si vom face tot ce este posibil sa recastigan increderea presedintelui".

"Presedintele Basescu nu poate fi neglijat de PDL. Este omul care a plecat din partid, pe care partidul il iubeste si sunt convins ca vom identifica caile prin care noi sa ne reapropie de presedinte", a precizat Oltean.