Elena Udrea a declarat luni, inainte de intalnirea cu parlamentarii PDL, ca mai mult de jumatate din colegii de partid au incredere in motiunea cu care a venit in fata lor si ca nu poate negocia "dorinta a mai mult de jumatate de partid de schimbare". "Vom incerca sa reprezentam schimbarea in PDL si sa ne luptam ca aceasta schimbare sa aiba loc", a adaugat Udrea. Intrebata daca proiectul la care ar adera jmatate de partid ar putea exista in afara PDL, Udrea a afirmat ca este foarte greu de spus dar ca, in opinia sa, "trebuie sa construim in continuare pentru PDL".

Declaratii Elena Udrea:

  • Nu cred ca sunt ei in masura sa ne recomande sa ne asumam un rezultat venit in urma unor mari nereguli petrecute de-a lungul organizarii acestei conventii.
  • Este un rezultat pe care noi il consideram viciat la alegerile din 23 martie.
  • Sunt o multime de alte neregului, inclusiv voturi nule trecute in dreptul lui Vasile Blaga s.a.m.d., pe care o sa le prezentam intr-o lista pentru a se vedea care este pozitia celor care au sustinut motiunea mea.
  • Nu pot sa fiu intr-o negociere cu cei care au reprezentat motiunea lui Vasile Blaga pentru ca eu nu pot sa negociez increderea a mai mult de jumatate din partid in motiunea cu care am venit in fata lor si nu pot sa negociez dorinta a mai mult de jumatate de partid de schimbare.
  • Nu se poate negocia increderea acestora ca, in continuare, vom incerca sa reprezentam schimbarea in PDL si sa ne luptam ca aceasta schimbare sa aiba loc.
  • Intrebata daca va depune o alta plangere: Vom decide dupa ce voi discuta cu colegii care au fost sustinatorii mei la conventie ce vom face in continuare.
  • Este evident ca trebuie sa avem pe viitor o actiune unitara.
  • Intrebata daca exista adevar in zvonurile ca, in cazul in care ar lansa o miscare populara, i s-ar alatura parlamentari din PDL si din PNL: Sunt foarte multi colegi din partid, din teritoriu, - ati vazut si conferinte de presa in care multi si-au anuntat demisiile din functiile de conducere de partid sau s-au desolidarizat de conducerile judetene - sunt multi care sunt in legatura cu noi si, desigur, asteapta sa vada ce anume vom propune, ce se va intampla mai departe, insa eu cred ca solutia trebuie sa fie in interiorul partidului.
  • Vom lua o decizie dupa ce vom pune toate argumentele pe masa si vom discuta opiniile tuturor celor care au sustinut aceasta motiune.
  • Intrebata daca isi pune sperantele intr-o schimbare a rezultatului de sambata de la conventia PDL: Eu cred ca sansele de a obtine renumararea votului sau prezentarea listelor - am cerut prezentarea listelor de la intrare sa vedem daca cei care au intrat sunt aceeasi cu cei care au votat, am cerut o confruntare intre listele de delegati si cei care au intrat in sala [...] - urmare a acestei verificari putem sa prezentam actualei conduceri cat de concrete sunt acuzatiile pe care le aducem in asa fel incat si reactia lor sa poata fi limitata.
  • Sincer, la cum au reactionat, nici noi nu ne asteptam la foarte mult, de aceea ne si intalnim, pentru a face o evidenta a tuturor neregulilor si pentru a vedea ce are rost sa mai facem in continuare.
  • Nimeni din actuala conducere nu este in masura sa invoce asumarea responsabila a unui rezultat care este categoric viciat.
  • Intrebata de ce a fost nevoie de o discutie cu Traian Basescu dupa evenimentele de sambata: Nu stiu cine a purtat discutia dupa evenimentele de sambata. Eu nu am discutat cu domnul presedinte in seara de sambata.
  • Intrebata daca mai vede un viitor in PDL: Jumatate din aceast partid vede un viitor in propunerea pe care am facut-o, am format o echipa care am reusit, in ciuda faptului ca s-au spus ca ne vor bate cu 9 la 1, s-a spus ca au, si chiar au avut, semnaturile a 70% din liderii de organizatii, cu toate acestea, in conditiile pe care le discutam, au reusit sa obtina jumatate din numarul celor prezenti cu o conventie organizata 100% de ei si cu toate neregulile pe care le-am constatat si pe care le vom discuta, chiar si asa, jumatate din cei prezenti acolo, jumatate cel putin din partid asteapta sa urmeze, sa ramana in proiectul pe care l-am contruit impreuna si asteapta un semnal de a continua in aceasta echipa.
  • Cred ca exista premise suficiente pentru a construi un proiect pe viitor.
  • Intrebata daca va face echipa cu Vasile Blaga: Personal nu voi face parte din conducere daca situatia ramane asa, si sunt sanse mari sa ramane asa, deci nu vad cum vor accepta totusi sa renumere voturile sau sa ne prezinte listele pana la capat. Daca situatia ramane asa, eu nu voi face parte din conducerea viitoare a partidului insa vom ramane o echipa in PDL care vom continua sa ne luptam cu USL, sa facem opozitie asa cum trebuie sa faca intreg partidul si sa dam un semnal propriului nostru electorat. 
  • Noi suntem oameni care vrem sa construim pentru PDL.
  • Intrebata daca se va alatura unei miscari conduse de Traian Basescu, dupa incetarea mandatului sau de presedinte: Mai avem un an si ceva pana dl Traian Basescu va pleca de la Cotroceni, evident ca Traian Basescu este cel mai credibil lider al dreptei, cel pe care intreg partidul ar fi trebuit sa il urmeze si in parteneriat cu care ar fi trebuit sa isi doreasca sa ramana.
  • Faptul ca l-au indepartat pe Traian Basescu cred ca este o greseala a actualei conduceri care in mod cert ii va fi reprosata.
  • Intrebata daca proiectul la care ar adera jumatate de partid ar putea exista acum in afara PDL: Este greu sa va spun. Foarte multi oameni nu mai vad, dintre cei care au vrut schimbarea pe 23 martie, nu mai vad o perspectiva de crestere pentru PDL, de revenire dupa ceea ce s-a intamplat, insa dupa ce vom discuta alternativele si vom lua o decizie, va pot spune ce cale vom urma. Eu consider ca trebuie sa contruim in continuare pentru PDL.
  • Intrebata daca va discuta cu Vasile Blaga: Putem discuta insa in situatia in care porneste discutia de la ce s-a intamplat pe 23 martie. Nu putem sa vorbim despre altceva daca nu putem transa si clarifica lucrurile de pe 23 martie care, in acest moment, delegitimizeaza presedintele partidului asa cum a fost el ales in conventia de sambata.