Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni ca presedintele PDL Vasile Blaga o invita pe Elena Udrea la o discutie in vederea pregatirii alegerii BPN, iar PDL asteapta din partea acesteia, dar si din partea altor membri PDL, "incetarea agitatiei mediatice pe care o face aratand ca este timpul ca denigrarea partidului sa inceteze", informeaza Mediafax.

Intrebat luni, intr-o conferinta de presa, daca Elena Udrea a fost invitata sa participe la reuniunea grupurilor parlamentare, Theodor Stolojan a raspuns: "Categoric, a fost invitat tot grupul parlamentar la PDL".

Stolojan a adaugat ca Elena Udrea nu este invitata doar la aceasta intalnire.

"Am avut ieri (duminica - n.red.) o intalnire cu presedintele Blaga mai multi si domnul Blaga a spus ca o invita pe doamna Udrea la o discutie in vederea pregatirii alegerii BPN peste doua saptamani", a spus Stolojan.

El a adaugat ca nu are informatii privind plecari din partid si ca el nu l-a sunat pe Emil Boc.

"Noi asteptam din partea doamnei Udrea si a sustinatorilor domniei sale incetarea agitatiei mediatice pe care o face. Comisia de organizare si-a incetat activitatea, a dat raspunsul la toate contestatiile care i-au fost adresate, din acest moment lupta, competitia politica pentru alegerea presedintelui PDL a incetat si ne asteptam din partea tuturor membrilor PDL sa faca ceea ce trebuie, adica PDL este principalul partid de centru-dreapta in opozitie cu actuala putere", a precizat Theodor Stolojan.

Intrebat care ar fi scopul pentru care Elena Udrea ar face "agitatie mediatica", Stolojan a spus ca nu isi propune sa descopere lucruri pe care nu le stie.

"Comisia care a fost organizata potrivit Statutului si-a incetat activitatea, a rezolvat contestatiile, este timpul ca denigrarea acestui partid sa inceteze", a adaugat Stolojan.

Dupa Conventia de sambata seara, in care Vasile Blaga a fost ales presedinte al PDL, a avut loc o sedinta a Colegiului Director al PDL in care a fost decisa convocarea Consiliului National de Coordonare peste doua saptamani, unde se vor alege celelalte functii de conducere ale partidului.