Ministrul de Interne, Radu Stroe, sustine ca este inadmisibil ce a facut presedintele Traian Basescu sambata, legat de Conventia PDL, el adaugand: "Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare", relateaza Mediafax.

"Este inadmisibil ce a facut Basescu", a spus vicepresedintele PNL Radu Stroe, referindu-se la implicarea lui Basescu in Conventia PDL.

"Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare", a adaugat el.

Presedintele Basescu a fost prezent sambata dimineata la Conventia Nationala a PDL, la care fusese invitat, si a sustinut un discurs in fata delegatilor.

Presedintele Traian Basescu a spus, sambata seara, intr-un mesaj video pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna acum "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am vazut rezultatul Conventiei PDL, cred ca am fost cinstit cu acest partid. I-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum definitiv si pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astazi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a declarat Traian Basescu, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alaturi de presedintele nostru", sambata seara.

Presedintele mai spune ca PDL "a demonstrat ca a putut fi pe o directie democratica atata timp cat a stiut de un lider autoritar".

"Imediat ce au simtit ca pot singuri aripa fesenista a partidului a rabufnit, iar Conventia de astazi este proba ca 50% din partid este inca ancorat in naravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despartit definitiv. Luati-va drumul vostru, iar eu il am pe al meu", a mai spus Basescu, facand si un gest cu mana.

La randul sau, liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminica, pentru "Gandul", ca "la cum arata lucrurile, se va ajunge la o noua suspendare a presedintelui" Basescu, el precizand ca seful statului a incalcat Constitutia prin mesajul publicat dupa Conventia PDL, transmite Mediafax.

"La cum arata lucrurile acum, cred ca vom ajunge la suspendare pana la urma. Se merge spre suspendare", a declarat Hrebenciuc, care a precizat ca nu este luata o decizie pana in acest moment.

Social-democratul a spus ca Basescu a incalcat Constitutia, dar trebuie sa se stabileasca daca a fost o "incalcare grava" a Legii fundamentale.

De asemenea, Hrebenciuc a atentionat asupra climatului international, precizand ca va trebui ca despre acest demers sa fie informate cancelariile internationale.

"Toata problema este daca a fost o abatere grava sau nu de la Constitutie, cred ca aici se va invarti discutia in perioada urmatoare: daca a fost o abatere grava, abatere este fara nicio discutie. A fost abatere de la Constitutie, daca citim Constitutia, presedintele este filmat, iar postarea este pusa pe propriul profil de Facebook, nu mai avem ce discuta. A demonstrat ceea ce stiam cu totii, implicarea sa in viata unui partid politic. In toata conjunctura internationala, vad nuantata abaterea presedintelui. Ar fi spre o abatere grava, dar trebuie sa tinem cont de ceea ce se intampla in Europa, toata aceasta problema cu criza economica", a spus pentru "Gandul" Viorel Hrebenciuc.

El a atras atentia asupra faptului ca legislatia privind referendumul nu a fost modificata de USL.

"Legislatia de anul trecut privind cvorumul de prezenta pentru demiterea presedintelui este inca in vigoare. Exista proiecte de lege in Parlament, dar nu au fost votate. Domnul presedinte Basescu incalca mai repede Constitutia decat reusim noi sa modificam legislatia", a punctat social-democratul.