Presedintele american Barack Obama a declarat, joi, intr-o conferinta de presa comuna cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, desfasurata la Ramallah (Cisiordania), ca palestinienii "merita propriul lor stat", informeaza AFP

"M-am intors in Cisiordania, deoarece Statele Unite sunt profund angajate in crearea unui stat palestinian independent si suveran", a declarat Obama, care a vizitat Ramallah, sediu al Autoritatii Palestiniene, pentru prima data in calitate de presedinte al SUA.

Liderul de la Casa Alba a mai afirmat in cadrul conferintei de presa ca "posibilitatea unei solutii intre cele doua state", Israel si Palestina "continua sa existe". Obama a critica, totodata, colonizarea israeliana pe motiv ca "nu promoveaza pacea".

"Pe baza conversatiilor pe care le-am avut cu prim-ministrul Netanyahu si cu presedintele Abbas, posibilitatea unei solutii intre cele doua state continua sa existe", a declarat Obama.

Barack Obama a condamnat, totodata, cele 2 tiruri de rachete trase impotriva Israelului de catre un grup armat din Fasia Gaza.

"Am vazut (in aceasta dimineata) amenintarea cu rachete din Gaza. Condamnam aceasta incalcare a unui important acord de incetare a focului care protejeaza atat israelienii act si palestinienii", a afirmat liderul american, referindu-se la armistitiu incheiat la sfarsitul lunii noiembrie intre Israel si miscarea islamista Hamas din Gaza.