UDMR va formula o plangere penala pentru cei vinovati de arderea drapelului Ungariei la meciul de fotbal de luni dintre CFR Cluj si Rapid Bucuresti. Totodata, UDMR cere pedeapsa cu inchisoarea pentru cei vinovati de incident, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Uniunii.

"Serviciul de asistenta juridica pentru minoritati a UDMR, prin Miko Imre, va intenta plangere penala impotriva suporterilor echipei oaspete, care la meciul de fotbal de luni, 18 martie de la Cluj au dat foc steagului ungar. De asemenea, UDMR a efectuat un denunt cu autor necunoscut la Politie si Federatia Romana de Fotbal. Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat ca in plangerea penala adresata procuraturii Cluj, este invocat articolul 317 al Codului Penal, conform careia instigarea la discriminare, la ura pe temei de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, gen, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda", se mentioneaza in comunicatul UDMR, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, secretarul general al UDMR si-a exprimat recunoasterea fata de conducerea Federatiei Romane de Fotbal, care in urma anchetarii evenimentelor petrecute in timpul meciului a decis sa sanctioneze disciplinar si prin amenda suporterii echipei Rapid.