Cotidianul Jurnalul National face o propunere pentru postul de ministru al Justitiei, avand in vedere "iminenta vacantare" a acestuia prin trecerea Monei Pivniceru la Curtea Constitutionala". Propunerea publicatiei este profesorul Alexandru Athanasiu, un invitat aproape permanent al postului Antena 3, care a fost ministru al Muncii in guvernul lui Victor Ciorbea, despre care spune ca "nu este contaminat de basism".

Alexandru Athanasiu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Athanasiu s-a aflat si pe lista USL, pentru postul de minsitru al Muncii insa, in timpul negocierilor din iarna.

"Iminenta vacantare a postului de ministru al Justiţiei prin trecerea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională agită lumea politică. Jurnalul Naţional propune drept candidat cu mari şanse pentru a conduce Ministerul Justiţiei pe profesorul universitar Alexandru Athanasiu. Jurist elevat, cu o vastă cultură în domeniu, Alexandru Athanasiu a fost senator în mai multe legislaturi, ministru al Muncii şi a deţinut funcţia de prim-ministru interimar al României. Athanasiu nu este 'contaminat' de băsism şi nu a fost antrenat în scandaluri publice, fiind cunoscut pentru echilibrul analizelor sale politice," scrie cotidianul patronat de Dan Voiculescu.

Potrivit Wikipedia, Athanasiu a fost senator român în legislaturile 1992-1996, 2000-2004, 2004-2008 ales în municipiul București respectiv Bihor pe listele partidului PSD. În decembrie 1999, Alexandru Athanasiu a fost Prim-Ministru Interimar al României. În 1996 a candidat din partea Partidului Alianței Civice (PAC) pentru primăria Bucureștilor. A devenit în 1996 ministru al muncii în Guvernul Ciorbea și, mai apoi, președintele PSDR; în perioada în care a fost președinte al PSDR, a negociat cu președintele PDSR, Adrian Năstase, fuziunea celor două partide; după ce PDSR a absorbit PSDR într-un partid denumit acum Partidul Social Democrat, Athanasiu a cat și a fost ales în Parlament pe listele noului partid pentru 2 legislaturi.

Conform CV-ului publicat pe site-ul Universitatii Bucuresti, Athanasiu este licentiat in drept la Universitatea Bucuresti (1978) si doctor in drept, specializarea dreptul muncii si securitatii sociale.