Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Craiova, ca Adrian Nastase, eliberat, luni, din penitenciar, "nu va avea un rol" in USL, dar ca liderii uniunii il vor consulta, asa cum au facut si cand s-a format USL, potrivit Mediafax.

Premierul a adaugat ca PSD va respecta legea in ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase si ca functia pe care acesta a ocupat-o va ramane vacanta pana cand se va putea intoarce.

"Ma bucur ca Adrian Nastase a fost eliberat, o sa ma intalnesc cu dansul cand se va mai linisti. Nu ne-am gandit unde ne vom vedea. In USL sunt doar doi copresedinti, eu si domnul Antonescu, domnul Nastase nu va avea un rol, dar ne vom consulta cu dansul, asa cum am facut-o si cand am format USL, dansul a fost unul dintre cei care a insistat in formarea Uniunii", a declarat Victor Ponta la finalul unui meci de baschet la care a participat in Sala Polivalenta din Craiova.

Premierul a adaugat ca PSD va respecta legea in ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase si ca functia pe care acesta a ocupat-o va ramane vacanta pana cand se va putea intoarce.

"Statutul PSD, ca si toate partidele, respecta legea si noi o vom respecta. Mesajul meu politic este foarte clar: domnul Nastase are locul sau in PSD si functia pe care dansul a ocupat-o, de presedinte al Consiliului National, va ramane vacanta pana cand se va putea intoarce, am spus acest lucru mereu", a mai declarat Victor Ponta.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, aflat la Craiova alaturi de Ponta, s-a declarat alaturi de Adrian Nastase, dar a spus ca trebuie respectata legea.

"Din punct de vedere juridic, nu avem ce sa facem, trebuie sa respectam Legea partidelor politice si Statutul trebuie sa se supuna legii partidelor politice. El (n.r. - Adrian Nastase) isi va avea locul sau, premierul Ponta a anuntat ca functia de presedinte al Consiliului National ramane ca tricoul cu numarul 10, cum era la noi (n.r - Universitatea Craiova) cu Ilie Balaci, dar in acest moment domnia sa are cateva interdictii pe care trebuie sa le respectam", a mai spus Valeriu Zgonea.

Premierul Victor Ponta a declarat, ianintea inceperii meciului de bachet de la Craiova, ca se bucura de decizia privind eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase si ca va vorbi cu acesta, inclusiv despre partid, dar ca fostul premier are nevoie de ragaz sa petreaca un timp cu familia.

"Normal ca ma bucur de decizia in cazul domnului Nastase. O sa vorbesc bineinteles si cu dansul, dar este normal sa-i lasam ragaz pentru a petrece timp cu familia si apoi bineinteles vom vorbi si despre partid, in fond este si partidul dansului", declara Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, luni seara, la Craiova, la meciul All Star Game dintre reprezentantele Nordului si Sudului tarii, modelul fiind preluat dupa cel american.

Victor Ponta a venit insotit de Ion Tiriac, de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, de primarul Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu, si de presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Preoteasa, premierul ajungand la Sala Polivalenta din Craiova doar cu cateva momente ianintea inceperii meciului de baschet.