Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, luni, la Ploiesti, ca democrat-liberalii au gresit atunci cand au inceput sa adopte un 'limbaj dublu' si si-a exprimat convingerea ca trebuie sa se revina la culoarea portocalie si la celelalte elemente specifice partidului, potrivit Agerpres.

'Am gresit cand am inceput sa avem un limbaj dublu si s-a intamplat inca din vara lui 2010. (...) Spuneam ca luam masurile bune, dar am fugit de culorile si de sigla noastra. Ne-am trezit la alegerile locale ca am candidat cu vreo 19 sigle. Ba erau judete in care inclusiv trandafirul era verde ca brotacul. (...) Eu cred cu tarie ca va trebui sa revenim din toate punctele de vedere la portocaliu, la trandafir si la verde inrourat', a afirmat Blaga.

Potrivit acestuia, o alta greseala a PDL este aceea ca nu i-a aparat pe cei pe care i-a pus in functii publice.

'In toata tara este o prigoana extraordinara. Au trimis directiile finantelor publice, Curtea de Conturi sa va caute nod in papura, iar partidul trebuie sa va apere, pentru ca partidul asta are o boala mostenita de la vechiul PD. Nu si-a aparat oamenii. Din pacate, i-a folosit cat timp au fost in functii publice si pe urma le-a intors spatele. Vom fi partid puternic daca invatam si noi si aici trebuie sa recunoastem ca pesedistii se cam apara intre ei', a afirmat Vasile Blaga.

Presedintele PDL si-a prezentat, luni, la Ploiesti, in fata delegatilor PDL Prahova la Congresul PDL, motiunea cu care va candida la sefia partidului.