Candidatul la presedintia PDL Monica Macovei a afirmat, luni seara, la Ploiesti, ca masurile de austeritate care au fost luate in timpul guvernelor Boc au fost necesare, insa acestea trebuiau luate cu 'compasiune' si 'decenta', potrivit Agerpres.

'Masurile de austeritate trebuiau luate, dar cred ca au lipsit doua lucruri: au lipsit compasiunea si decenta. Am dat un raspuns pe masura (n.r. - crizei economice). (...) Dar, repet, trebuiau luate cu compasiune si cu decenta, pentru ca atunci cand ceri oamenilor sa stranga cureaua (...) si tu, la Putere, trebuie sa fii decent. Suntem toti in criza economica mondiala, suntem toti in austeritate. Suportam toti masurile de austeritate. O astfel de decenta unora le-a lipsit', a spus Monica Macovei, in cadrul prezentarii motiunii cu care candideaza la sefia PDL.

Intrebata care sunt acele persoane carora le-a lipsit decenta, europarlamentarul democrat-liberal a evitat sa nominalizeze.

'Nu voi nominaliza. Sunt destul de multi. Ii stim cu totii, ei se stiu. E vorba de o atitudine care nu trebuie sa mai existe', a declarat Macovei.

Ulterior, raspunzand unei intrebari din partea presei, democrat-liberala a aratat ca, totusi, au existat compasiune si decenta, in acest sens fiind dat drept exemplu fostul premier Emil Boc.

'Nu am spus 'fara', am spus ca trebuiau luate cu compasiune si decenta. (...) Nu e cu 'fara', pentru ca, de exemplu, Emil Boc a plecat de la guvernare cu aceeasi avere cu care a venit. E unul dintre cei care nu pot fi acuzati de lipsa de decenta', a explicat Macovei.

Potrivit acesteia, una dintre greselile pe care PDL le-a facut a fost aceea ca nu a promovat totdeauna oameni in functii in baza unor criterii de merit.

'Nu toate functiile de conducere le-am promovat pe criterii de merit si asta este una din propunerile pe care v-o fac ca in partid si in functii publice, cand este cazul, sa primeze meritul si competenta. Sunt convinsa ca in partid si in toate organizatiile exista persoane care sunt foarte bune si in invatamant si in sanatate si arhitecti si istorici si in finante, peste tot. Ideea este sa pui omul potrivit la locul potrivit si noi nu am facut intotdeauna acest lucru si asta ne costa. Daca numesc pe cineva pe prietenie sau pe alte criterii, dar nu este competent, vom pierde voturi', a afirmat Macovei.

Democrat-liberala si-a prezentat, luni, la Ploiesti, in fata a peste 200 de democrat-liberali, motiunea 'Reformistii' cu care candideaza la sefia PDL.