Plenul Senatului l-a votat luni pe Sorin Dan Mihalache ca secretar general adjunct in locul lui Constantin Dan Vasiliu, care a fost revocat din functie in aceeasi zi, transmite Agerpres.

Senatorii s-au exprimat prin vot secret cu buletine, rezultatul fiind 115 voturi pentru si 10 impotriva.

Potrivit presedintelui de sedinta, Cristian Dumitrescu (PSD), vicepresedinte al Senatului, secretarul general adjunct Dan Mihalache va depune juramantul in cursul acestei saptamani, in fata membrilor Biroului Permanent.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni revocarea din functia de secretar general adjunct al acestei institutii a lui Constantin Dan Vasiliu si inlocuirea lui cu Dan Mihalache, a informat senatorul PSD Ioan Chelaru, chestor al Senatului.

"Propunerea a fost agreata de Biroul Permanent si urmeaza a fi supusa, conform actualei reglementari, votului plenului Senatului", a spus Chelaru.

El a precizat ca propunerea de inlocuire a fost facuta de presedintele Senatului, Crin Antonescu, iar membrii Biroului Permanent au fost de acord cu aceasta.

Intrebat de ce a propus revocarea din functia de secretar general adjunct a lui Constantin Dan Vasiliu, Crin Antonescu a raspuns: "Din ratiuni organizatorice".