Crin Antonescu, presedintele Senatului, a declarat ca Romania va ramane, in urma revizuirii Constitutiei, un stat laic. Intrebat ce parere are despre propunerea avansata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu privire la introducerea notiunii de Dumnezeu in Legea fundamentala, Antonescu a raspuns ca pe acest subiect este nevoie de o dezbatere juridica si politica, transmite Agerpres.

"Eu va pot spune o parere strict personala acum, desi nu sunt tentat sa o fac pentru ca e bine ca pozitiile noastre ca persoane, ca partide, sa fie sustinute la momentul potrivit. Din punctul meu de vedere, in acest moment, este o chestiune destul de discutabila si care necesita o dezbatere cu caracter juridic si politic. Ce va pot spune cu certitudine este ca Romania ramane un stat laic si asta o spun in calitate de crestin. Deci nu exista o contradictie sau o incompatibilitate intre ele. Noi punem in discutie orice propunere se va face", a declarat Crin Antonescu miercuri, 13 martie, la finalul sedintei Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei.

Petre Roman: Trebuie gasita o formula care sa faca apel si la credinta in Dumnezeu, dar si la ideea de stat laic

Tot miercuri, deputatul PNL Petre Roman a declarat ca "referirea la sursele legitimitatii noastre este corecta. In acelasi timp, noi afirmam in Constitutie ca Romania este un stat laic. Atunci cand s-a incercat sa se elaboreze o Constitutie a Europei, aceste referiri pana la urma nu au fost acceptate".

"Prin urmare, cu toata deschiderea pentru aceasta propunere, va trebui sa gasim o formula care sa faca apel atat la sursele natiunii noastre in care fara indoiala ca exista credinta in Dumnezeu, cat si la ideea ca statul ca stat modern este unul laic. Vom vedea in ce masura lucrul acesta este posibil", a sustinut Petre Roman, inaintea sedintei Comisiei pentru modificarea Constitutiei, scrie Agerpres.

Citeste si: