Premierul Victor Ponta nu vede nimic amenintator la adresa in guvernului in ceea ce priveste inscrierea unor membri marcanti ai PDL in randul PNL, afirmand ca acest proces este legitim, dupa ce socrul sau, Ilie Sarbu, criticase, in cursul diminetii, aceasta migratie politica.

El a fost intrebat marti seara, de ziaristi, cum comenteaza afirmatiile lui Ilie Sarbu, seful senatorilor PSD, care spusese, la RFI, ca exista o anumita iritare in randul social-democratilor din cauza faptului ca "lideri importanti din PDL isi cauta loc, fiind noi la putere, in Partidul National Liberal".

"Eu cu dl Sarbu vorbesc alte chestii", a raspuns Victor Ponta, precizand, in gluma, ca "dezavueaza" astfel de afirmatii.

Premierul a precizat ca PNL incearca o cristalizare a scenei politice de dreapta si el doreste ca in 2016 sa existe un singur partid de centru-dreapta in Romania.

"Cred ca e legitim ce isi doreste sa faca PNL, nu e nimic amenintator la adresa guvernului. In 2016, daca vom candida separat, sper sa castige PSD, dar nu o sa fie nimic rau daca va castiga PNL", a adaugat el.