Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a fost intrebat, marti, de jurnalisti, daca familia sa sau el personal au avut afaceri cu Sorin Blejnar, asa cum a sugerat Crin Antonescu, el negand acest fapt si precizand ca Blejnar a verificat toata familia, inclusiv pe mama lui Ponta, relateaza Mediafax.

"Eu nu am auzit de asta, eu stiu doar ca in perioada in care eram in opozitie, cele mai mari probleme pe care a incercat cineva de la putere sa ni le faca a fostul domnul Blejnar si stiti si dumneavoastra ce a incercat sa-i faca premierului, noua, ne-a verificat prin toate partile, pe mama premierului, pe toata lumea", a spus Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta.

El a precizat ca nu crede ca Antonescu s-a referit la familia sa.

"Nu cred ca Antonescu s-a referit la noi. Stiti ce a facut Blejnar si ca ne-a urmarit pe unde a putut si mai ales ce i-a facut premierului, mai putin mie direct", a mai spus Ilie Sarbu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a replicat, marti, declaratiilor liderului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, precizand ca nimeni din "familiile" lor nu face si nu a facut afaceri cu Sorin Blejnar si avertizand ca daca subiectul Stanisoara se discuta in USL ar putea fi discutate si alte subiecte.

Antonescu a fost intrebat cum vede declaratiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, in legatura cu ipoteza ca Sorin Blejnar sa fie primit in PNL.

"Daca as dori sa dezvolt foarte mult subiectul, sa comentez declaratiile domnului Sarbu, ar trebui sa vorbim despre lucruri spectaculoase. Ar trebui sa spun ca nu dintr-o directie buna vin acuzatii fantasmagorice sau ipoteze fantasmagorice legate de o eventuala apropriere a domnului Sorin Blejnar de noi. Nu exista niciun pericol in felul acesta, nimeni din PNL, nimeni din familiile noastre nu face afaceri si nu a facut afaceri cu domnul Blejnar, deci nu exista acest pericol", a declarat Antonescu.

De asemenea, el a precizat ca in legatura cu trecerea a 32 de primari PDL la PSD in judetul Mehedinti nu a existat "vreo mare discutie" in USL.

"Ar trebui sa vorbim despre cei 32 de primari ai PDL, din judetul Mehedinti, pe care dupa alegeri PSD i-a adus in randurile sale, fara sa existe in legatura cu asta vreo mare discutie. Cazul Stanisoara este incheiat, Mihai Stanisoara este membru al PNL, in conditiile pe care vi le-am prezentat public si acest lucru nu face subiectul vreunei discutii anuntate in USL. Daca cineva doreste sa faca subiect de agenda, o discutam aceasta problema cu mare placere, chiar daca asta va insemna probabil suplimentarea ordinii de zi si cu alte probleme, poate mai importante decat aceea a venirii sau a plecarii domnului Stanisoara", a mai afirmat liderul PNL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, marti, la RFI, ca in USL va avea loc o discutie despre trecerea lui Mihai Stanisoara la PNL si despre ce se va intampla in viitor, el aratand ca o intrebare poate fi ce va face PNL daca, de exemplu, Sorin Blejnar ar vrea sa intre in acest partid.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, intrebat daca este deranjat de trecerea unor lideri de la PDL la PNL, ca nu este deranjat de acest lucru si ca nu sunt semne de intrebare la PSD in aceasta privinta.

Intrebat daca il deranjeaza intrarile "pe banda rulanta" a celor din PDL in PNL, Ponta a raspuns: "Nu, nici pe banda rulanta, nici pe scari".

El a mai fost intrebat daca sunt semne de intrebare la PSD din prisma intrarilor de la PDL la PNL, dupa cum a declarat Liviu Dragnea. "Din punctul meu de vedere, nu", a raspuns el.

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, ca in PSD, dar si in organizatia judeteana a PNL Mehedinti, exista o ingrijorare legata de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stanisoara in PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminica seara, ca unitatea USL ar putea fi periclitata daca in PNL se vor inmulti tranferurile de la PDL care sa duca la o apropriere a celor doua formatiuni, mentionand ca PSD luat decizia de a nu accepta migratia politica.

Si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat, luni, ca intrarea fostului democrat-liberal Mihai Stanisoara in PNL nu a produs cele mai bune ecouri in organizatia PSD Mehedinti, data fiind lupta politica dusa la nivel local pana in prezent.

"Acasa, la Mehedinti, intrarea domnului Stanisoara in PNL nu a starnit cele mai bune ecouri in randul colegilor nostri din PSD. Imaginati-va ca ei s-au batut pana acum, ma refer la domnul Duicu cu domnul Stanisoara si brusc este aliat. Ii va fi greu domnului Duicu la Mehedinti sa explice cum s-a aliat el asa, deodata, cu domnul Stanisoara, dar asta va fi problema care in timp se va rezolva", a spus Hrebenciuc.

El a opinat ca astfel de "probleme" vor mai aparea si in alte judete.

"Nu cred ca putem vorbi de o migratie a pedelistilor in PNL, dar eu va pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-as fi foarte fericit daca aceste intrari in PNL din partea PDL s-ar inmulti, pentru ca poate sa reprezinte un risc pentru USL. Intr-un judet unde un lider important PDL a fost ani de zile intr-un scandal foarte mare, intr-o lupta serioasa si cu PNL si cu PSD si de a doua zi sa intre in USL e o problema si daca aceste cazuri se inmultesc incepem sa avem probleme in judete si atunci exista riscul foarte mare sa apara fisuri din judete. La Mehedinti, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos dupa ce a intrat dnul Stanisoara (...) E bine sa ne gandim foarte serios cand facem asa ceva sa ne gandim la unitatea USL ca acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor", a declarat Dragnea intr-o emisiune la RTV.

Secretarul general al PSD a precizat ca premierul Victor Ponta nu a avut cunostinta de trecerea lui Mihai Stanisoara la PNL.

Totodata, el a mentionat ca spre deosebire de liberali PSD a luat decizia ca "deocamdata" sa nu accepte reprezentanti ai PDL in partid.

Mihai Stanisoara, fost prim-vicepresedinte al PDL si lider al grupului deputatilor democrat-liberali, a trecut la PNL spunand ca acest partid este singurul care "poate sustine si implementa cu succes politici de dreapta in Romania".

Stanisoara a mai spus ca pentru el "PDL reprezinta trecutul, iar PNL prezentul si viitorul".

Mihai Stanisoara era prim-vicepresedinte PDL, lider al grupului deputatilor democrat-liberali si presedintele organizatiei judetene Mehedinti a PDL.

In perioada 2007 - 2008, Stanisoara a fost consilier prezidential pentru securitate nationala, iar ulterior, pana in octombrie 2009, a fost ministru al Apararii.

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, ca in PSD, dar si in organizatia judeteana a PNL Mehedinti, exista o ingrijorare legata de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stanisoara in PNL.