Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in replica la discursul presedintelui Traian Basescu din Parlament, ca ministrul Transporturilor este important doar pentru seful statului si pentru presa si ca, daca Justitia stabileste in prima instanta ca a facut ceva rau, Relu Fenechiu pleaca din Guvern.

"Nimeni din Europa nu mi-a zis ceva de... Domnul Fenechiu este important pentru presedintele Basescu si pentru dumneavostra. (...) Eu vin si spun, pentru o logica greu de contrazis, dar de ce nu poate odata Justitia sa spuna daca domnul Fenechiu acum cinci ani a facut ceva?", a spus Ponta.

El a subliniat faptul ca, daca Justitia romana, care este "foarte buna si functioneaza foarte bine, fiind independenta", stabileste, in prima instanta, ca acuzatiile aduse de Parchet lui Fenechiu acum cinci ani sunt probate, iar acesta a facut ceva rau, atunci acesta va pleca din Guvern, transmite Mediafax.

"Sunt convins ca presedintele poate sa convinga si judecatorii de la Curtea Suprema sa se pronunte odata, ca a mai avut succes cand i-a convins in alte cazuri sa dea termen din saptamana in saptamana. Poate sa-i convinga si acum, sa avem odata si o decizie", a spus Ponta.

El a precizat ca DNA a inregistrat si "momente mai putin fericite" atunci cand a adus acuzatii ministrilor, in conditiile in care acestea nu au fost probate, iar ministrii au fost achitati de instanta.

Ponta a facut referire la fostii ministri Paul Pacuraru, Tudor Chiuariu si Teodor Atanasiu, care au fost indepartati din Guvern, dar achitati de instante.

"Avem niste cazuri foarte concrete, un track-record, cum s-ar spune in limbaj european - oameni care au fost indepartati din Guvern, au fost achitati si nu le-a mai dat nimeni inapoi nici anii pierduti din punct de vedere politic, nici functia", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca intrarea in Schengen trebuie sa devina obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Presedintie si ca propune desemnarea conducerii Parchetului General si DNA in cel mai scurt timp si indepartarea din Guvern a ministrilor cu dosare penale.