Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca, daca Mona Pivniceru va fi votata judecator la Curtea Constitutionala, "evident ca va pleca din Guvern", dar Romania va castiga un judecator experimentat in CCR.

"Castigam un judecator la CCR. Nu castigam noi, ci Romania, un judecator experimentat", a afirmat acesta, intrebat de presa cum comenteaza informatia publicata in premiera de HotNews.ro potrivit careia PNL ar urma sa il sustina pe actualul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, pentru un post de judecator in Curtea Constitutionala.

Victor Ponta a afirmat ca, in aceasta eventualitate, Mona Pivniceru "va aplica corect in urmatorii 9 ani litera si spiritul Constitutiei".

"Daca e votata de Senat pentru functia de judecator, evident ca nu poate sa ramane si in guvern", a adaugat acesta.

Surse din interiorul PSD si PNL au declarat luni pentru HotNews.ro ca Valer Dorneanu si Mona Pivniceru vor fi sustinuti de social-democrati si de liberali pentru a fi numiti judecatori la Curtea Constitutionala. "Exista discutii in USL pentru cele doua posturi de judecatori la CCR. PSD il sustine pe Valer Dorneanu, iar liberalii intentioneaza sa o propuna pe Mona Pivnceru", au declarat sursele citate.

Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru de Camera Deputatilor si Ion Predescu, din partea Senatului.