Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, intr-un interviu publicat luni de Gandul, ca unitatea Uniunii Social Liberale nu are de suferit de pe urma venirii unor membri de la PDL la PNL, asa cum afirmase vicepremierul Liviu Dragnea. Antonescu a adaugat ca atat premierul Victor Ponta cat si vicepremierul Dragnea afiseaza o atitudine cooperanta fata de presedintele Traian Basescu si ca nimeni din PNL nu i-a criticat pentru acest lucru.

"Exact asa cum eu, impreuna cu colegii din conducerea PNL, am putut sa prevenim fisuri atunci cand a existat impresia ca PSD, ca domnul Ponta, ca domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Basescu mai mult decat lasau impresia in campania electorala, asa sunt convins ca si conducatorii PSD vor gasi capacitatea si mijloacele pentru a preveni interpretari gresite sau fisuri", a declarat presedintele PNL, intrebat daca pot afarea fisuri in alianta prin transferurile de politicieni de la PDL la PNL.

Antonescu a adaugat ca ministrii liberali nu interactioneaza cu presedintele Basescu decat in situatiile prevazute de Constitutie adaugand ca "ce este interesant ca in timp ce par mult mai cooperanti cu presedintele Basescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni in PNL, cei din PSD par extrem de tematori in legatura cu venirea unor oameni din PDL la noi. Inca o data o spun nu avem de-a face cu un asemenea fenomen (ruperea unitatii USL - n.red.), nu au niciun motiv de indoiala, nici cei din PSD si mai ales alegatorii nostri", a declarat Antonescu pentru Gandul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica seara, la Romania TV, ca PSD, PNL si PC trebuie sa se gandeasca foarte serios daca vor sa rupa Uniunea Social Liberala sau daca vor s-o mai pastreze. Dragnea a adaugat ca o apropiere a PNL de PDL pune sub semnul intrebarii colaborarea in USL. Liderul social-democrat a mai spus ca daca in PSD s-ar fi dat drumul la racolari de la democrat-liberali, atunci la congresul PDL nu ar mai fi avut cine sa participe.

"O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul intrebarii functionarea USL. (...) Sunt preocupat, sigur ca o sa discutam, e valabil si pentru noi si pentru liberali si PC sa ne gandim foarte serios daca vrem sa rupem USL sau vrem sa-l pastram. Cred ca pana la urma nu vom ajunge acolo", a spus Dragnea la RTV, potrivit Agerpres.