Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sambata ca presedintele Traian Basescu se "agita inutil" in incercarea de a fi bagat in seama, precizand ca in privinta Schengen lucrurile trebuie sa se "aseze".

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Presedintele se agita inutil, vrea sa il ia lumea in seama, ori esential este fondul problemei, ce rost are sa dam din coate cand noi avem indeplinite toate conditiile sugerate? Lasam ca lucrurile sa se aseze si partenerii nostri europeni sa procedeze cu intelepciune si pana la urma se va gasi solutia potrivita", a sustinut fostul presedinte al Romaniei, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca aderarea la spatiul Schengen ramane un obiectiv fundamental al Romaniei, deoarece suntem membri ai UE. "Spatiul Schengen vine sa limpezeasca si din acest punct de vedere statutul deplin al nostru de membru al Uniunii Europene", a mai explicat Iliescu.

De asemenea, el a comentat scrisoarea inaintata presedintelui Comisiei Europene de patru state UE in ceea ce priveste infiintarea unui mecanism de interventie impotriva statelor care incalca statul de drept si valorile fundamentale ale UE.

"Sunt agitatii legate de situatia politica din fiecare tara, campanii electorale, de regula acestea si alimenteaza niste iesiri dinacestea nu totdeauna chibzuite ale unora...Adica, suntem in 2013, noi avem aproape douazeci de ani in spate de dialoguri cu tarile europene, cu partidele europene, inca din '93 - '94 am incheiat multe acorduri si am intrat in tot circuitul acesta al eforturilor pentru integrare europeana, lucru care s-a si savarsit ulterior... Acuma venim cu tot felul de fleacuri din acestea, sigur ca sunt probleme care tin de perfectionarea functionarii structurilor noastre statale, institutii si asa mai departe. E un proces continuu de consolidare a puterilor democratice", a mai sustinut Ion Iliescu.