Presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca viitorul candidat al partidului pentru Presedintia tarii va fi "sustinut puternic si cu sanse" si, intrebat daca il tenteaza o candidatura pentru aceasta functie, el a raspuns: "Te pot tenta multe, dar ai nevasta acasa".

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, daca este tentat de candidatura la presedintia tarii, Vasile Blaga a evitat raspunsul, spunand doar ca partidul va decide cine va fi reprezentantul in aceasta lupta electorala, transmite Mediafax.

El a adaugat ca a propus chiar adoptarea modelului Partidului Socialist Francez care si-a desemnat candidatul la presedintie in urma unor alegeri interne.

"Partidul va decide cine va reprezenta. Am propus la un moment dat chiar, fiindca am vazut cat de bine au prins Partidului Socialist Francez (...) alegerile interne pentru desemnarea candidatului la Presedintie. Vom avea un candidat pe care-l vom sustine puternic si cu sanse. Noi stim sa ne batem in campania electorala", a afirmat Blaga.

Intrebat din nou daca ar fi tentat sa candideze la Presedintia Romaniei daca va castiga si alegerile pentru conducerea PDL, Blaga a raspuns: "Te pot tenta multe, dar ai o nevasta acasa".

Blaga, intrebat ce rol ar avea Basescu daca ar reveni in PDL: Orice functie se castiga prin vot

Intrebat in conferinta de presa de la Alba Iulia ce rol ar putea avea Traian Basescu daca ar reveni in PDL, Vasile Blaga a spus ca atat el, cat si colegii sai isi doresc ca seful statului sa se intoarca in partid, dupa terminarea mandatului, dar "orice functie in formatiune se castiga prin vot", iar el nu poate da nimic de la sine, relateaza Mediafax.

"Daca domnia sa va dori sa revina in politica, eu, cel putin, si colegii nostri ne-am dori sa revina in PDL. Oricum vom introduce in statut ca fostii presedinti ai partidului sa fie membri ai Biroului Permanent National. Dar, in rest, orice functie in partid, de catre oricine, la momentul oportun, se castiga prin vot. (...) Eu nu pot da nimanui nimic, totul se ia in acest partid prin vot", a afirmat Blaga.

El a adaugat ca, daca Statutul se va modifica si Traian Basescu va dori sa revina in partid, va deveni automat membru in Biroul Permanent National, la fel ca si Emil Boc.

De asemenea, intrebat daca il deranjeaza faptul ca Traian Basescu nu il sustine pentru sefia partidului, Vasile Blaga a raspuns ca cei 200.000 de membri de partid care vor avea 5.000 de reprezentanti la alegeri sunt cei care trebuie sa il sustina.

"Tin cont de parerea fiecarui roman, cu atat mai mult cu cat este vorba de presedintele Romaniei, dar in rest nu am ce sa tranzactionez nimic", a mai afirmat Blaga.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, s-a aflat vineri la Alba Iulia pentru a-si prezenta motiunea "Romania Dreapta. PDL - Politica dincolo de lozinci" cu care candideaza la presedintia PDL.

La intalnirea cu Vasile Blaga au participat peste 200 de democrat-liberali din Alba, in frunte cu primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, si presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.