Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a sugerat ca Romania ar putea transmite investitorilor straini, in replica la refuzul de a fi primita in zona Schengen, sa-si retraga o serie de investitii, citand ca exemplu lantul de supermarketuri Carrefour, in ciuda faptului ca Franta a declarat oficial ca sustine aderarea tarii noastre la spatiul de libera circulatie.

Mircea DiaconuFoto: AGERPRES

"Daca ne-au primit nepregatiti in Uniunea Europeana, sa aiba curajul sa ne spuna, dar putem spune si noi 'va luati Carrefour si toate astea'", a spus acesta, intr-o declaratie acordata Ziare.com.

Mircea Diaconu, care a fost nevoit sa paraseasca Parlamentul in precedentul mandat dupa ce a fost declarat incompatibil, crede ca Guvernul a "dat dovada de verticalitate" in modul in care a reactionat dupa ce Germania a precizat ca va recurge la veto daca se pune problema unui vot pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

El considera ca nu exista nicio legatura intre raportul MCV si criteriile de aderare la spatiul Schengen: "Nimic nou pe frontul de Vest (...) legatura cu MCV e o exagerare din partea lor si a tuturor, n-are nicio legatura. Cand cineva nu vrea ceva, gaseste o scama, ceva. Ca si cum ai spune 'e foarte bun Constantinescu, dar nu-l votez ca are barba'".

"MCV nu e un instrument ca metrul, la care stii cati centimetri are, e un instrument politic si politizat, e asurd. In stare de absurd, masura metrului e variabila, asa ca nu te mai masori, le spunem 'aveti nevoie de noi in Schengen, ne sunati'. In toate privintele in care nu suntem tratati normal, de la egal la egal, nu e in regula", a mai spus vicepresedintele PNL.

Mircea Diaconu a fost numit la congresul PNL de la sfarsitul lunii februarie vicepresedinte executiv cu atributii privind relatiile cu societatea civila si minoritati.