Primarul sectorului liberalul Andrei Chiliman a trimis joi, o scrisoare catre Biroul Permanent Central al PNL in care anunta ca refuza sa faca parte din structura de conducere a partidului. Chiliman ii cere lui Crin Antonescu sa-i scoata numele din lista membrilor Biroului Permanent Central. "Refuzul meu de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se intemeiaza pe convingerea mea ferma ca, in PNL si in orice partid care se pretinde liber si democratic, nu trebuie sa existe functii "de drept", cu exceptia celor onorifice", isi explica Chiliman gestul.

UPDATE Crin Antonescu a declarat inaintea sedintei BPC: "Retragerea cuiva nu ai cum sa o impiedici. Nu am de gand sa fac asta. Este decizia domniei sale. Luam act si cu asta basta"

D-le presedinte, d-le secretar general,

Va rog sa luati act, prin prezenta, de refuzul meu de a face parte din orice structura de conducere a PNL rezultata in urma congresului din 22-23 februarie. Refuz, pe aceasta cale, sa beneficiez de calitatea de membru de drept al Biroului Permanent Central, calitate conferita de noul statut al partidului in virtutea functiei de primar al Sectorului 1.

Refuzul meu de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se intemeiaza pe convingerea mea ferma ca, in PNL si in orice partid care se pretinde liber si democratic, nu trebuie sa existe functii "de drept", cu exceptia celor onorifice. Raman fidel principiului ca meritocratia si concurenta trebuie sa prevaleze in fata arbitrariului si a bunului-plac in Partidul National Liberal. Pe baza acestor principii, calific statutul PNL, votat de recentul congres, drept o banala insiruire de norme antidemocratice care au un singur scop: subordonarea totala a partidului obiectivului politic al unui singur pm.

Pe aceste considerente, va rog sa scoateti numele meu din lista membrilor Biroului Permanent Central al Partidului National Liberal. Va atrag atentia ca "membru de drept" nu poate insemna "membru din obligatie", astfel incat un eventual refuz din partea dumneavoastra de a da curs solicitarii mele il voi considera un abuz si il voi trata ca atare.

Cu stima,

ANDREI CHILIMAN

Membru al

PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL