Radu Berceanu a comentat ca plecarea lui Mihai Stanisoara este de bun augur pentru PDL, deoarece "se mai curata de gunoaie" PDL."Plecarea lui Stanisoara are legatura cu prietenia veche care il leaga de Frunzaverde si de apartenenta celor doi la masonerie(...)Toata lumea stie ca politica a fost intodeauna in stransa legatura cu masoneria iar aia care sunt cu dubla comanda ar trebi sa-si asume dom'ne public chestiunea asta, sa aiba caracter", a declarat pentru HotNews.ro, Radu Berceanu.

Radu BerceanuFoto: Agerpres

"E foarte bine sa se mai curate de gunoaie orice partid", a afirmat el, contactat telefonic de Realitatea TV.

Fost lider de marca al PDL, acum simplu membru de partid, Radu Berceanu a sugerat ca masoneria ar avea o implicare in decizia lui Mihai Stanisoara de a pleca la PNL.

"Sunt lideri importanti ai multor partide care sunt masoni, dar nu stiu daca toti sunt tradatori. Nu am o problema cu apartenenta la masonerie. Problema e cand masoneria decide ca ar fi bine sa faca intr-o directie si partidul in cealalta directie si nu stiu ce mai fac ei in momentul ala, care e prioritatea".

"Plecarea lui Stanisoara are legatura cu prietenia veche care il leaga de Frunzaverde si de apartenenta celor doi la masonerie. Eu am pus problema la un moment dat in partid "asumati-va public asta cu masoneria, daca partidul va spune s-o luati la dreapta si Masoneria sa o luati la stanga, ce alegeti?". Toata lumea stie ca politica a fost intodeauna in stransa legatura cu masoneria iar aia care sunt cu dubla comanda ar trebi sa-si asume dom'ne public chestiunea asta, sa aiba caracter", a comentat ulterior, pentru HotNews.ro, Radu Berceanu.

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda: "Este pur si simplu fara comentarii! Un om care a beneficiat din partea PDL de toate functiile posibile, inclusiv ministru, sef de comisie, lider de grup, are o asemenea atitudine! Nu se comenteaza, lumea analizeaza ce putea sa determine un om sa faca asemenea gest. Nu a avut niciodata nemultumiri pe care sa ni le transmita".(Mediafax)

Vasile Blaga: "Un poet de pe meleagurile acestea avea un vers celebru: Iubiti-va pe tunuri. Dragostea cu forta se cheama viol. Si iata astazi unul dintre ai nostri s-a simtit violat, Mihai Stanisoara, caruia dintr-o data i s-a aprins flacara violet liberala dupa ce a luat de la partidul asta tot ce si-a dorit(...)Domnul deputat Mihai Stanisoara nu a avut niciun motiv pentru a parasi PDL care i-a oferit totul: ministru, presedinte al mai multor comisii parlamentare, consilier prezidential la un moment dat, iar in ultimul rand si-a dorit inclusiv functia de lider al grupului parlamentar din Camera Deputatilor, acum o luna de zile.

Iata ca a avut tot ce si-a dorit. Pe de alta parte nu ideile liberale l-au determinat sa faca acest pas, ci oportunismul. Pentru ca nu mai departe de acum trei saptamani la votarea bugetului de stat a avut un discurs foarte acid la adresa PNL, PSD si USL; un discurs extrem de acid si acest lucru se poate verifica in arhivele de presa. Desigur imi pare rau ca pierdem un coleg, dar prin plecarea unor astfel de colegi partidul ramane mai curat (Agerpres)

Elena Udrea: "Imi pare rau de plecarea domnului Stanisoara. Nu am stiut ca se pregateste sa faca acest lucru, in schimb am mai trecut prin situatii de acest gen cu oameni care parasesc corabia. Avem nevoie de oameni puternici care sa se bata din nou pentru PDL, oameni care sa genereze incredere in randul colegilor, ca pot sa ridice partidul, sa se lupte pentru el (...)Oamenii slabi intotdeauna nu fac fata perioadelor de opozitie ale unui partid. Domnul Stanisoara a fost ministru, a fost prim-vicepresedinte de doua ori, este liderul de grup al partidului, a fost rasplatit de PDL de-a lungul timpului, si nu avea niciun motiv sa plece din PDL". (Agerpres)