Prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara a anuntat miercuri ca se muta la liberali, "dupa o chibzuinta intensa", deoarece "singurul partid care poate sustine si implementa cu succes politici de dreapta in Romania e PNL".

Mihai StanisoaraFoto: Agerpres

"Sunt un om care nu se uita cu manie in trecut ci priveste cu speranta si incredere in viitor", a spus Mihai Stanisoara, intr-o conferinta comuna de presa cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Acesta a afirmat ca se alatura lui Crin Antonescu "in proiectul de desavarsire a construirii dreptei in Romania": "Un lucru imi este extrem de limpede: singurul partid care poate sustine si implementa cu succes politici de dreata in Romania e PNL".

Acesta a precizat ca nu a discutat cu alte persoane din PDL despre o eventuala mutare la PNL.

El a precizat ca a fost intrebat de ziaristi, recent, daca va depune o motiune pentru candidatura la sefia PDL la congresul partidului.

"Da, depun o motiune, ea se numeste adevarata cale de dreapta si e reprezentata de adeziunea la PNL. PDL reprezinta trecutul iar PNL prezentul si viitorul", a raspuns acesta.

Mihai Stanisoara nu considera ca si-a tradat fostii colegi, in conditiile in care a ales un moment in care plecarea sa "nu afecteaza cu nimic PDL".

Mihai Stanisoara a fost intrebat cum comenteaza declaratiile extrem de critice pe care le-a facut recent la adresa lui Crin Antonescu, de genul "a devenit cel mai ridicol si caraghios politician roman", "un adevarat Domnu` Goe de care Caragiale ar fi fost tare mandru!" sau "stilul dictatorial al lui Antonescu de a-si teroriza colegii de partid, speriat de prabusirea lui in sondaje si de lipsa de incredere a electoratului in viziunea sa politica", dar acesta nu a considerat ca este nicio problema, fiind vorba de atacuri politice.

In urma cu aproape un an, Mihai Stanisoara declarase ferm ca nu va pleca din PDL: "Nu plec din PDL. Din aceasta postura eu sunt adeptul cantecului popular 'Casa parinteasca niciodata nu se vinde'. Daca ar fi sa plec, plec din politica", declarase acesta, pentru Mediafax.

Intrebat miercuri cum comenteaza aceasta declaratia, Mihai Stanisoara a afirmat ca avea doua optiuni: fie sa plece acasa, fie sa-si continue "unele" din proiectele sal politice.

Crin Antonescu a precizat ca va cere delegatiei permanente a PNL ca Mihai Stanisoara sa fie numit vicepresedinte cu atributii in coordonarea si elaborarea politicilor referitoare la securitatea nationala. El a precizat ca este vorba despre decizia sa, in conditiile in care Mihai Stanisoara nu a cerut nicio functie cand a decis sa se inscrie in PNL.

Antonescu a precizat ca s-a gandit la aceasta functie avand in vedere "vasta si importanta experienta in domenii speciale de competenta politica", respectiv de fost ministru al Apararii, consilier prezidential pe securitate nationala si presedinte al Comisiei de aparare si ordine publica din Senat.