Presedintele PDL, Vasile Balga, a declarat marti, la Slatina, ca vede drept normala o alianta de guvernare PDL - PNL, dar nu si una cu PP-DD, chiar daca punctual, in Parlament, PDL a colaborat si poate colabora in continuare cu acest parti, potrivit Agerpres.

Raspunzand unor intrebari din partea presei, Blaga a afirmat ca nu isi doreste "spargerea USL", pentru ca PDL este acum in opozitie si trebuie sa fructifice perioada de opozitie pentru a se reconstrui, dar ca, in situatia destramarii USL, ar fi normala o guvernare a PDL cu PNL, mai ales ca cele doua formatiuni au mai fost impreuna la guvernare si au avut o buna colaborare.

"O guvernare normala ar fi cea cu PNL, pentru ca noi nu avem probleme din acest punct de vedere, n-am avut niciodata, in a pune la punct un program de guvernare alaturi de ei, in a stabili tinte de TVA, tinte de cota unica cu PNL, n-am avut niciodata problemele astea. Pe cand in 2009, cu PSD n-am putut face nimic, doar la reducerea cheltuielilor a fost adoptat un singur lucru, pentru reducerea cheltuielilor ii trimitem acasa in concediu fara plata. Ar fi naturala o alianta cu PNL, dar este mult pana atunci. Eu le doresc sa ramana impreuna si sa plateasca impreuna", a declarat presedintele PDL.

In ceea ce priveste relatia PDL cu PP-DD, Vasile Blaga a mentionat ca cele doua partide au colaborat pentru a depune motiunea simpla pe subiectul Schengen, precum si pentru a putea contesta la Curtea Constitutionala statutul parlamentarilor.

"Iata, punctual, cum este situatia motiunii Schengen, vom colabora in Parlament pentru a putea depune o motiune simpla. Asa cum am contestat la Curtea Constitutionala statutul parlamentarilor si am avut nevoie de o semnatura in Senat si ne-au dat-o de la PP-DD. [...] Din punctul acesta de vedere mai avem multe de facut si putem colabora pe astfel de teme, in schimb nu ma vad la guvernare cu domnul Dan Diaconescu", a adaugat presedintele PDL.

Vasile Blaga s-a aflat marti la Slatina pentru a-si lansa motiunea "Romania Dreapta - PDL - politica dincolo de lozinci", el fiind insotit de sustinatorii sai, deputata Raluca Turcan, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Traian Ungureanu si europarlamentarul Rares Niculescu.