Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, este sarbatorit duminica seara, la Ateneul Roman, in prezenta a peste o suta de persoane atat din lumea politica, dar si din cea culturala si sportiva, jurnalistilor fiindu-le insa interzis accesul. Ion Iliescu a implinit duminica varsta de 83 de ani. El este este sarbatorit la Ateneul Roman prin lansarea unei carti dedicate lui si printr-un concert, anunta Mediafax.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

La sosirea la Ateneul Roman, Ion Iliescu a declarat ca a stat acasa duminica si nu a facut nimic special. El a spus ca a primit multe flori de la prieteni, de la cunoscuti, dar si de la presedintele Basescu.

Iliescu a relatat, de asemenea, ca a primit foarte multe telefoane de la prieteni si ca a facut "de serviciu la telefon tot timpul", adaugand ca luni este randul sotiei sale sa raspunda la telefon. Luni este ziua de nastere a sotiei sale, Nina Iliescu.

Intrebat despre cadourile pe care le-a primit, Iliescu a spus ca nu il intereseaza substanta acestora, ci gestul in sine.

El a mai spus ca nu a citit, ci doar a "frunzarit" cartea dedicata lui. "E o carte cu ce spun altii despre mine. Daca e de bine sau de rau, o sa vedeti dumneavoastra", a adaugat Iliescu.

Printre cei care au venit la Ateneul Roman sa il sarbatoreasca pe Ion Iliescu s-au aflat si premierul Victor Ponta, sotia sa, Daciana Sarbu, si fiica Irina.

Ponta a declarat ca ii ureaza "La multi ani!" si multa sanatate fostului presedinte, apreciind ca este in continuare nevoie de Ion Iliescu.

Victor Ponta a mai spus ca, desi nu s-a vazut in ultima vreme la televizor, el se consulta la partid cu Ion Iliescu, iar vocea acestuia este respectata si apreciata.

Intrebat ce i-a spus fiicei sale depre Ion Iliescu, Ponta a raspuns: "I-am spus ca este un fost presedinte al Romaniei de dinainte sa se nasca ea, pentru ca ea s-a nascut in vremea altui presedinte".