Fostul premier Emil Boc a declarat, sambata, la Brasov, ca ministrul de Externe Titus Corlatean si premierul Victor Ponta ca "se cred stapanii tarii" si administreaza Romania "ca pe propria mosie", adaugand: "Cum sa-si permita un ministru sau un prim-ministru sa spuna ca nu ne intereseaza Schengen?", relateaza Mediafax.

"Uitati-va la declaratia lui Corlatean de ieri. Pai oamenii astia se cred stapanii tarii. Administreaza Romania ca pe propria mosie. Cum sa-si permita un ministru sau un prim ministru sa spuna ca nu ne intereseaza Schengen? Ce, e proprietatea domnului Ponta sau a domnului Corlatean intrarea Romaniei in Schengen? Acesta nu este un moft al Guvernului, e un drept al romanilor pentru care au facut multe sacrificii tinand cont ca aderarea la Uniunea Europeana aduce si unele sacrificii, cum ar fi pretul la carburanti, liberalizarea pretului la gaze, iar cand ai un drept cum este intrarea in spatiul Schengen sa spui ca nu ma intereseaza. Pentru un asemenea gest orice politician ar trebui sa dea socoteala foarte serios", a declarat Emil Boc.

Emil Boc a insotit-o, sambata dupa-amiaza, la Brasov, pe Elena Udrea, care le-a prezentat colegilor din organizatia judeteana a PDL Brasov motiunea cu care candideaza la functia de presedinte al PDL.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat vineri ca o eventuala noua decizie de amanare a aderarii Romaniei la Schengen la Consiliul JAI de saptamana viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata si doar sa astepte o invitatie de la UE. Declaratia sefului diplomatiei romane a fost sustinuta de premierul Victor Ponta care a precizat, sambata, ca Titus Corlatean a exprimat pozitia Guvernului. Presedintele Traian Basescu s-a delimitat de afirmatiile ministrului de Externe.