Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sambata, la Vaslui, ca se va baza in viitor pe rezerva de cadre a partidului si ca nu va mai permite accesul oportunistilor care vin sa se inscrie in PDL numai pentru a obtine functii, informeaza Agerpres.

Prezent la Vaslui pentru lansarea motiunii "Romania Dreapta - PDL - politica dincolo de lozinci", Vasile Blaga vorbit despre necesitatea pastrarii unitatii in partid si a criticat faptul ca dupa Conventia Nationala din luna mai a anului trecut, chiar ministri ai cabinetului Boc cereau demisia premierului si venirea unui prim ministru tehnocrat.

"Un partid puternic este cel care se bazeaza pe miile lui de militanti, pe fiecare dintre oameni, se bazeaza pe rezerva lui de cadre si voi propune, cu un inainte de alegeri, sa inchidem portile partidului. Daca veniti cu autocarul la Modrogan acum, puteti sa intoarceti fara nicio problema in curte. Daca veti veni prin 2016, Mercedes-urile vor fi pana la Statuia Aviatorilor. Asa cred ca a fost si in Vaslui si peste tot in tara. [...] Oamenii care sunt numiti in functii trebuie sa fie din rezerva de cadre a partidului si trebuie sa fie cei cu care incepem de azi batalia cu USL-ul. Mai cred ca trebuie sa respectam un principiu pentru a fi un partid puternic, cel al meritocratiei. Doar prin munca ta sa promovezi in partid si nu prin alte mijloace. Nu merita promovati cei care ne stiu numai cand suntem la putere si daca se poate direct ministri sau europarlamentari, fara sa fi fost deloc la partid", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele PDL a explicat ca partidul pe care il conduce a fost obligat sa ia masuri aspre pentru stabilizarea economiei.

"Am castigat batalia cu criza, dar am platit prea scump aceste reforme. Am pierdut aproape 40% din primari si 12 presedinti de consilii judetene. Acum, ca nu mai apasa pe noi greutatea guvernarii, avem menirea sa readucem PDL in inimile romanilor", a spus Blaga.

Organizatia judeteana a PDL Vaslui a anuntat sambata, prin presedintele Dan Marian, ca il va sustine pe Vasile Blaga la alegerile din 23 martie.