Deputatul PDL Elena Udrea a declarat sambata, la Sibiu, ca nu va candida la presedintia Romaniei in 2014, dar ca il vede candidat pe fostul premier, Emil Boc, informeaza Agerpres. Intrebat daca intentioneaza sa candideze in alegerile prezidentiale, primarul municipiului Cluj-Napoca a afirmat ca deocamdata este interesat de Presedintia Romaniei, fiind preocupat, mai degraba, de rezolvarea problemelor clujenilor si de castigarea competitiei pentru conducerea asociatiei de bloc.

"Nu (voi fi candidatul PDL-ului in 2014 la presedintia Romaniei n.red) si vreau sa corectez o eroare. Nu am remarcat ca aseara, la intrebare, la Alba-Iulia, legat de presedintia Romaniei, in loc sa spun presedintele PDL, am spus ca ar fi un mare castig pentru societate presedintia Romaniei. Nu. Am facut o greseala in raspuns. Spun si aici ceea ce am vrut sa spun aseara, ca pentru societatea romaneasca, pentru clasa politica, pentru mine personal, este un pas urias castigarea presedintiei partidului de catre o femeie si ca deocamdata este suficient", a declarat Elena Udrea intr-o conferinta de presa la Sibiu unde a prezentat motiunea, ''Noul PDL, o noua Romanie''.

Deputatul democrat-liberal a adaugat ca se ofera sa il ajute pe Emil Boc sa castige atat presedintia asociatiei de locatari din blocul unde locuieste, cat si presedintia Romaniei.

"Mandatul pe care viitoarea conducere a partidului il va avea pentru presedintia Romaniei din 2014 este sa gaseasca cel mai bun candidat cu care poate veni spectrul politic de centru-dreapta din Romania in acest moment. Acest candidat va trebui sa adune toate voturile electoratului de centru-dreapta din Romania. Poate sa fie un candidat care sta cu mine la masa, ma refer la domnul Emil Boc. [...] Iar eu ma gandeam ca, dupa ce il ajutam sa castige presedintia asociatiei de proprietari de la blocul respectiv, dupa aceea presedintele Emil Boc poate intra si in competitia pentru presedintia Romaniei", a completat Elena Udrea.

Prezent la conferinta de presa de la Sibiu, fostul premier Emil Boc a spus ca se "simte onorat" de propunerea Elenei Udrea, precizand ca are insa alte prioritati.

"Eu v-am spus ca am o competitie la presedintia asociatiei de bloc, unde am un administrator foarte bun si performant, incat am de luptat foarte serios. In primul rand, ma onoreaza propunerile colegilor, dar prioritatile mele sunt legate de Primaria municipiului Cluj Napoca si daca e vorba de presedintie, la asociatia de bloc competitia este mai grea decat in multe parti, pentru ca, daca ai un administrator foarte performant, care ii cunoaste pe fiecare din membrii din bloc, este greu si acolo, iar eu am un contracandidat serios si acolo", a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.