Deputatul democrat-liberal Elena Udrea, candidat la sefia partidului, a declarat sambata, in timpul prezentarii motiunii ''Noul PDL, o noua Romanie'', ca PDL este acum un partid "nevorbit", cu organizatii cu membri frustrati, perceput ca un partid "blazat, plafonat". Udrea a mai afirmat ca nu va accepta ca PDL sa intre la guvernare "pe usa din dos, ca partid - balama", relateaza Agerpres.

"Perceptia este ca partidul este astazi, blazat, plafonat. [...] Partidul e nevorbit. Oamenii au acumulat frustrari. Nu a avut o guvernare usoara. Nu prea a mai avut cine sa se ocupe de partid. Prea mult timp liderii partidului s-au ferit sa stea de vorba cu baza teritoriului. In ultima vreme, liderii nu au mai avut curajul sa iasa pe strada", a afirmat Udrea.

"Astazi suntem neatractivi pentru electorat. [...] O noua clasa politica putem fi noi", a declarat Udrea.

Elena Udrea considera ca s-au facut greseli in interiorul PDL, chiar in timpul guvernarii Emil Boc, cand unii au dovedit lasitate si au preferat sa isi protejeze imaginea, in loc sa iasa public si sa explice masurile de austeritate.

"Am fost tinta preferata a campaniilor de presa. Eu nu spun ca daca nu ne-am fi batut mai mult pentru Guvernul Boc, nu am fi pierdut un milion de voturi. Sunt unii care au preferat sa isi protejeze imaginea", a subliniat Elena Udrea.

Udrea a adaugat ca, daca va ajunge in fruntea PDL, formatiunea va avea propriul candidat la presedintie. "Eu va asigur ca sub presedintia mea PDL merge cu propriul candidat la alegerile prezidentiale", a anuntat Elena Udrea.

Initiatoarea motiunii ''Noul PDL, o noua Romanie'' s-a referit si la rolul Bisericii, care ar trebui sa fie mult mai activ in ajutorarea celor nevoiasi.

Totodata, Udrea a vorbit despre tinerii tarani, care ar trebui sa fie ajutati de stat. "Un milion de oameni inseamna un milion de voturi. [...] Astazi, Guvernul USL nu poate nici sa taie panglici la ce am inceput noi", a declarat Udrea.

Udrea i-a mobilizat pe membrii PDL Sibiu prezenti la prezentarea motiunii sale, spunand ca actualului presedinte al PDL ii lipseste "energia".

"Niciodata nu voi fi de acord ca PDL sa intre la guvernare pe usa din dos, ca partid - balama. [...] Mai rau ca acum este ca dupa 23 martie sa nu se schimbe nimic", a declarat Udrea.