Victor Ponta a declarat vineri seara ca PSD nu se dezice de Adrian Nastase si functia pe care o ocupa in momentul in care a fost condamnat, respectiv presedinte al Consiliului National al partidului, va ramane neocupata pana in momentul in care fostul premier va decide daca renunta sau revine pe acest post.

El a tinut sa exprime, la B1 TV, un "mesaj politic foarte clar de sprijin, asumat, decis de mine si de colegii mei din conducere" fata de Adrian Nastase care, impreuna cu Ion Iliescu, "sunt parintii fondatori ai PSD".

"Eu cred ca va fi primit nu doar de mine, ci de toti colegii cu care am vorbit exact ca cineva pe care l-am iubit si l-am respectat", a spus Victor Ponta, intrebat daca Adrian Nastase va reveni in PSD dupa ce va fi eliberat din puscarie.

"Adrian Nastase era presedinte al Consiliului Nationa si eu le-am propus colegilor ca acea functie sa ramana neocupata si va ramane neocupata pana cand va dori dl Nastase sa renunte la ea sau sa o reocupe", a explicat actualul prim ministru.

"Nu ne dezicem de Adrian Nastase. Este un mesaj politic foarte clar de sprijin, asumat, decis de mine si de colegii mei din conducere", a mai spus el.