Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, raspunzand la o intrebare, ca unul din motivele pentru care a intrat in PNL a fost ca Sibiu sa devina capitala de regiune, afirmand ca va face tot ce poate in acest sens, desi functia pe care o are in partid nu garanteaza realizarea dezideratului, scrie Mediafax.

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, daca aducerea capitalei regionale la Sibiu a fost unul dintre motivele pentru care a intrat in PNL.

"A fost unul din motive, da. Cu siguranta. Mi-am dorit, am si spus, imi doresc sa particip la discutiile acestea", a raspuns Iohannis.

Acesta a adaugat ca "nu este nicio garantie" ca Sibiu va deveni capitala de regiune avand in vedere functia de prim-vicepresedinte PNL pe care o detine.

"Cu certitudine imi garanteaza ca pot sa discut cu oamenii care iau aceste hotarari. Asta nu inseamna automat ca punctul meu de vedere este luat in seama", a spus Iohannis, care a adaugat ca va face tot ce poate pentru ca Sibiu sa devina capitala regiunii.

Potrivit edilului, impartirea in regiuni si denumirea regiunilor nu au fost definitivate.

"Judetul Sibiu are o pozitie foarte buna, in mijlocul Romaniei, si oricare varianta este buna pentru noi", a conchis Iohannis.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a intrat in PNL in urma cu opt zile, manifestandu-si speranta ca sibienii vor intelege ca miscarea pe care a facut-o a fost "pentru Sibiu, si nu impotriva Sibiului". Raspunzand unei intrebari de atunci, Iohannis a spus ca nu s-a discutat inca in PNL despre posibilitatea ca Sibiu sa fie capitala Regiunii Centru.