Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Viena, ca va ramane in viata politica dupa incheierea mandatului de presedinte, adaugand ca "nu pot sa fiu pensionar".

"Recunosc ca la un moment dat am spus ca dupa ce-mi termin mandatul nu ma mai intereseaza, vreau sa fiu un om liber, nu vreau sa mai aud de politica. Cred ca a fost precum cea cu demisionez in cinci minute. Am avut vreo trei zile in care am stat degeaba si nu-mi gaseam locul. Sper ca o sa raman activ in viata politica, in viata publica. Nu-mi este foarte clar cum, pentru ca variante am mai multe", a spus Basescu la o intalnire cu reprezentantii comunitatii de romani din Viena, intrebat despre o mai veche declaratie a sa potrivit careia ar iesi din viata politica la finalul mandatului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca un presedinte al unei tari nu are prevazut concediu si ca si-ar dori sa aiba trei saptamani in care sa stie ca nu are obligatii fata de stat: "Ce este sigur este ca dupa ce predau cheile de la Cotroceni, nu cheile palatului, ci cele de la seifuri, cele cu documente, cred ca imi iau sotia si as merge putin, vreo doua-trei saptamani, sa stiu sigur ca nu suna nimeni. (...) Am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar."