Europarlamentarul PDL Monica Macovei a replicat luni la acuzatiile premierului Victor Ponta, potrivit carora ar fi finantata sa reprezinte interese anti-romanesti, afirmand ca ultimul premier al Romaniei care vorbea despre "agenturile straine" se numea Constantin Dascalescu.

"Am auzit ca Victor Ponta a declarat astazi ca sunt ᅡfinantataᅡ de cei care vor ca Romania sa fie o tara instabila. Ultimul premier al Romaniei care vorbea despre ᅡagenturile straineᅡ se numea Constantin Dascalescu, premierul lui Ceausescu. Ponta rezuma astfel doctrina batranei Securitati, potrivit careia Romania este inconjurata de dusmani fiorosi de care trebuie sa se apere precum o cetate asediata", arata Macovei, intr-o declaratie remisa agentiei Mediafax.

Premierul Victor Ponta a raspuns, luni, atacurilor lui Laszlo Tokes, el acuzandu-l pe acesta de limbaj horthyst si de faptul ca, impreuna cu Monica Macovei, reprezinta de 20 de ani interese antiromanesti.

"Eu vad atacurile domnului Laszlo Tokes si ma bucur pentru ca domnul Tokes, ca si doamna Monica Macovei, au reprezentat in ultimii 20 de ani interesele straine indreptate impotriva Romaniei. Atacurile lui Tokes impotriva stabilitatii Romaniei si a reprezentantilor legitimi ai minoritatii maghiare, anume UDMR, au legatura cu faptul ca de ani de zile Tokes si Macovei sunt reprezentantii intereselor antiromanesti", a spus Ponta.

El a sustinut ca Tokes si Macovei sunt finantati si sunt reprezentanti ai celor care vor ca Romania sa fie o tara instabila si ai celor care vor ca Romania sa fie atacata din toate partile.

Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca "regimul Ponta este continuatorul unei mosteniri retrograde comuniste" si ca "este inspaimantator ca dupa 23 de ani de la Revolutie mai exista manifestarile unui regim postcomunist cu fata umana".