Premierul Victor Ponta i-a acuzat luni pe Laszlo Tokes si pe Monica Macovei ca sunt finantati si reprezinta interesele celor care "vor ca Romania sa fie o tara instabila, atacata din toate partile".

Ponta a fost intrebati de ziaristi cum comenteaza declaratiile facute in cursul diminetii zi de Laszlo Tokes, potrivit carora Nicolae Ceausescu a fost mai "generos" decat actualul premier, deoarece, spre deosebire de acesta, fostul dictator comunist a permis "o oarecare autonomie a maghiarilor".

"Ma bucur, pentru ca dl Tokes ca si Monica Macovei au reprezentat in ultimii 20 de ani interesele straine indreptate impotriva Romaniei. Ei reprezinta si sunt finantati de cei care vor ca Romania vor sa fie o tara instabila, atacata din toate partile", a replicat primul ministru.

Victor Ponta l-a acuzat pe Laszlo Tokes ca "are un limbaj horthyst de-a dreptul" si ca s-ar "speria" daca ar fi vorbit de bine de acesta.

Seful executivului a sustinut ca UDMR este singurul reprezentant "legitim" al minoritatii maghiare din Romania, care a votat cu aceasta formatiune politica.

"Maghiarii din Romania nu au votat partidul lui Tokes. Atacul lui impotriva UDMR are legatura cu faptul ca de ani de zile si dl Tokes si Monica Macovei sunt reprezentantii intereselor anti-romanesti".

Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca "regimul Ponta este continuatorul unei mosteniri retrograde comuniste" si ca "este inspaimantator ca dupa 23 de ani de la Revolutie mai exista manifestarile unui regim postcomunist cu fata umana", potrivit agentiei Mediafax.

Monica Macovei si-a anuntat in acest week-end candidatura la presedintia PDL, unde contra-candidati sunt, deocamdata, Vasile Blaga si Elena Udrea.