Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, duminica seara, pentru Agerpres, ca la intalnirea de la sediul central formatiunii, la care au participat o parte a BPN si unii lideri ai organizatiilor judetene, s-a discutat, printre altele, despre modificari la Statutul partidului. Sulfina Barbu a mai declarat ca il sustine pe Vasile Blaga la presedintia partidului.

Aceste modificari sunt in sensul alegerii vicepresedintilor pe domenii de activitate, maririi numarului de secretari generali adjuncti in functie de regiunile preconizate prin reorganizarea teritoriala si privind modalitatea de alegere a presedintelui partidului.

"Este o intalnire uzuala pe care noi o avem la partid inainte de Biroul Permanent National. Este foarte adevarat ca au venit un numar mai mare de presedinti de organizatii si am discutat pregatirea Colegiului Director si a Consiliului National de Coordonare de saptamana viitoare. Domnul presedinte Vasile Blaga le-a cerut foarte clar colegilor sa vina cu propuneri de modificare a Statutului. Daca va fi necesar sa modificam Statutul, sa existe niste propuneri clare si sa votam o comisie de modificare a Statutului", a declarat vicepresedintele PDL.

Intrebata daca in cadrul reuniunii s-au formulat propuneri de modificare a actualului Statut al PDL, Sulfina Barbu a spus: "au fost organizatii care au venit cu propunerea ca vicepresedintii sa fie alesi pe domenii activitate, ca numarul secretarilor generali adjuncti sa creasca si sa fie secretari generali adjuncti pe fiecare regiune".

"Va spun ce s-a enuntat, urmand ca propunerile sa fie avansate. Referitor la numarul secretarilor generali adjuncti s-a facut referire la opt, pentru ca deocamdata aceasta varianta exista. Nu stim ce se va intampla dupa ce se modifica legislatia, plecam de la ce exista in momentul de fata, pentru ca partea de organizare este foarte importanta si inseamna ca fiecare secretar general adjunct de pe regiune sa ia organizatiile la picior si sa mearga la reconstruirea organizatiilor la toate filialele, in fiecare comuna, in fiecare localitate", a precizat liderul democrat-liberal.

Totodata, a mai afirmat Sulfina Barbu, s-a venit foarte clar cu obiective pentru partid. "Sunt sunt doua obiective importante din punct de vedere organizational. Unul, asa cum spuneam, inseamna munca sustinuta in teritoriu de un an de zile in care sa ne refacem toate organizatiile. Si un al doilea obiectiv, acela de a ne pozitiona foarte clar ca partid de opozitie si, dupa alegerile din 23 martie cu siguranta noua echipa are o mare, mare responsabilitate, aceea de a fi partid de opozitie care sa nu mai scape niciun moment in a taxa actuala putere", a precizat Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a mai declarat ca il sustine pe Vasile Blaga la presedintia partidului, intrebata pe acest subiect la finalul reuniunii de la sediul central al formatiunii democrat-liberale, la care a participat o parte a BPN, precum si unii lideri ai organizatiilor judetene.

"Eu am sustinut motiunea lui Vasile Blaga si in 2012, ma numar printre sustinatorii acestei motiuni, si avand in vedere ca nu s-au produs modificari flagrante care sa-mi schimbe opinia, merg in continuare ca si sustinator al domnului Vasile Blaga. Consider ca este potrivit ca si ceea ce avem ca obiective pentru partid", a spus Sulfina Barbu.