Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca stie care este planul lui Vasile Blaga: un partid mic, de circa 7-8%, care sa arbitreze intre PSD si PNL. Pentru a-si atinge acest scop, Vasile Blaga ar dori sa indeparteze electoratul PDL de Traian Basescu, dupa cum scrie Lazaroiu, pe contul sa de Facebook.

Iata mai jos "Planul lui Blaga", asa cum il vede consilierul prezidential pe probleme de Analiza Politica:

  • 1. Blat la parlamentare, partid mic. Cred ca s-a minunat si el ca PDL a luat 16%, ca el nu voia decat vreo 10%.
  • 2. Blat dupa parlamentare cu PSD.
  • 3. Candidat de fatada pentru prezidentiale, care sa ia 7-8%
  • 4. PDL arbitreaza batalia intre PSD si PNL
  • 5. PDL negociaza cele 7-8% cu PSD sau PNL (cel mai probabil cu PSD) si obtine un minister sau doua.

Si Sebastian Lazaroiu adauga: "Pentru a isi atinge obiectivele are nevoie de:

  • preluarea conducerii PDL la Conventie
  • indepartarea electoratului PDL de Traian Basescu pentru a putea fi credibil in fata celor cu care negociaza (ca are autoritatea asupra electoratului folosit ca masa de manevra)".

Postarea lui Lazaroiu vine dupa un schimb dur de replici intre Traian Basescu si Vasile Blaga, derulat prin intermediul presei.

Mai intai, Basescu a spus ca PDL are o conducere "mediocra" si a afirmat ca Elena Udrea ar avea sanse sa castige sefia partidului intr-o competitie "corecta".

In replica, Vasile Blaga l-a criticat dur pe Traian Basescu, vineri, afirmand ca este pentru a doua oara cand seful statului intervine intr-o competitie interna a unui partid si ca 22 de milioane de romani stiu ca o sustine pe Elena Udrea.

Sebastian Lazaroiu afirma anul trecut ca, pana la alegerile parlamentare din 2012, va aparea o noua forta politica in Romania, pe care a numit-o Alba ca Zapada, si care va concentra zona de centru-dreapta a politicii romanesti.