Presedintele Traian Basescu a afirmat ca Emil Boc este cel mai potrivit pentru a conduce PDL, in momentul in care a fost intrebat de ziaristi cine este mai potrivit pentru a prelua sefia democrat-liberalilor dintre Vasile Blaga si Elena Udrea.

"Cand si el, si eu - ca nu numai el - si mai e cineva, Elena Udrea, eram batuti cu pietre la Bucuresti, el a venit la Cluj, la el acasa, si a castigat mandatul de primar. A fost un lucru extraordinar, nu numai pentru el, ci si pentru mine", a spus Traian Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a afirmat ca in momentul de fata PDL nu are un lider care sa-l "tracteze" iar elita partidului "nu depaseste media sau mediocritatea politicului".

"Asa cum merge acum, ma tem ca PDL se indreapta spre zona marginala a politicii", a adaugat Basescu.

Seful statului a precizat ca isi doreste un "PDL revitalizat, ca pe vremea cand se batea cu PSD in parte, un PDL care sa fie alternativa", adaugand ca "doar o echipa poate sa-l duca acolo".

In plus, a adaugat Traian Basescu, "PDL nu are un candidat pentru prezidentiale, asa cum se arata acum elita PDL".

El a fost intrebat de ziaristi si cum comenteaza discutiile despre regionalizarea Romaniei, dar nu a dorit sa comenteze prea mult, afirmand: "Deocamdata sunt doar povesti despre regionalizare, e boala grea asta cu regionalizarea".

Traian Basescu s-a intalnit joi, la Cluj, cu primarul Emil Boc, dupa ce a fost la Manastirea Rohia, unde i-a adus un omagiu lui Serafim Man, duhovnicul lui Nicolae Steinhardt.