Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, prim vicepresedintele PDL, a declarat miercuri ca o regiune formata din judetele Mures, Covasna, Harghita si Bistrita Nasaud asa cum a propus liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar fi "un mare esec", informeaza Agerpres.

Edilul din Targu-Mures a apreciat, in context, ca pentru ca regiunea sa fie puternica este nevoie ca doua judete puternice, cum sunt Brasovul si Sibiul, sa fie alaturi de Mures, la care se pot adauga Harghita si Covasna, pentru confortul maghiarilor.

"Cea mai tare regiune e sa luam doua judete tari langa noi, eu as lua Brasovul si Sibiul, n-as lasa Sibiul sa plece pentru ca de Sibiu am nevoie sa-mi reiau ce-am avut: gazul metan trebuie luat (readucerea sediilor societatilor nationale in judetul Mures, n.red). Asa a plecat gazul de la Targu Mures. Aveam 3 PIB-uri in plus. Daca aveam gazul aveam 3 PIB-uri. Eram domnisor. Si atunci am nevoie de Brasov si Sibiu sa le iau langa noi si atunci pot sa accept si ideea Covasna-Harghita-Mures, dar Muresul capitala. Ca sa compensez, sa le dau o satisfactie si ungurilor. O discriminare pozitiva, ca sunt si unguri", a declarat Dorin Florea, citat de Agerpres.