Senatul a atribuit doua contracte pentru cazarea la hotel a senatorilor, in valoare totala de 6.040.301 de lei fara TVA, achizitia fiind realizata prin negociere cu un singur ofertant si publicata marti pe pagina de achizitii publice, informeaza Mediafax.

Un prim contract pentru servicii de cazare la hotel a fost atribuit societatii care detine JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in valoare de 1.181.651 de lei, fara TVA. Procedura de atribuire a fost realizata prin negociere cu un singur ofertant, contractul fiind atribuit pe 17 decembrie 2012 pentru o perioada de 12 luni de zile. Initial, Senatul a estimat ca valoarea contractului ar fi ajuns la 4.200.000 de lei.

Al doilea contract pentru cazarea senatorilor a fost incheiat cu Radisson Blu Hotel, fiind realizata de asemenea negociere cu un singur ofertant. Atribuirea contractului in valoare de 4.858.650 de lei, fara TVA, a fost realizata in 17 decembrie 2012, pentru o perioada de 12 luni de zile. Initial, Senatul estima valoarea acestui contract la 6.000.000 de lei.

In 18 ianuarie, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca, desi suma alocata acestei Camere legislative pentru anul 2013 este una "dramatica", senatorii au inteles limitarile bugetare.

Antonescu a spus ca, din cauza bugetului limitat, suma alocata cazarii senatorilor nu va trebui sa depaseasca 4.000 lei pe luna.

Potrivit unei precizari transmise la solicitarea Mediafax, in 16 ianuarie 2013 Senatul inregistra 99 de senatori cazati in regim hotelier.

Doar 17 senatori din cei 176 de membri ai Senatului solicitasera sume pentru cazarea in regim particular cu 101,5 lei pe noapte, in timp ce 99 de senatori optasera pentru cazarea la hotel.

Intre cei care au optat pentru varianta cazarii in alta forma decat cea in regim hotelier se numara: Teodor Atanasiu (PNL), Marius Bota(PSD), Dan Aurel Ionita (PPDD), Paul Ichim (PNL), Ion Luchian (PNL), Alexandru Mazare (PSD), Augustin Mitu (PSD), Mihai Cristian Danut (PPDD), Serban Nicolae(PSD), Emil Marius Pascan (PDL), Ion Popa (PNL), Daniel Savu (PSD), Doina Silistru (PSD), Eugen Nazare Tapu (PNL), Constantin Tamaga (PSD), Stefan Liviu Tomoiaga (PNL) si Serban Valeca (PSD).

Conform precizarilor facute de Senat ,"cuantumul sumei care se acorda pentru cazare, in regim particular, este de 101,5 lei/noapte, incepand cu 01.01.2013".

De asemenea, pentru regimul hotelier de cazare au optat pana acum 99 de senatori, din care 60 au fost repartizati la SC Turism Bucuresti SA, Hotel Radisson Blu, iar 32 de senatori sunt cazati la SC Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, Hotel Marriott.

Totodata, la Hotel Royal sunt cazati patru senatori, la Hotel Monte-Nelly alti doi senatori, in timp ce la Phoenicia Grand Hotel este cazat un singur senator.