Liderul USL, premierul Victor Ponta a declarat ca isi doreste ca problema imunitatii parlamentarilor sa fie clarificata, aratand ca aceasta este reglementata si in Constitutie si ca atunci cand Dan Voiculescu a renuntat la imunitate s-a explicat, "de data asta corect", ca nu exista nicio imunitate, relateaza Mediafax.

"Mi-as dori sa lamurim problema cu imunitatea, nu e imunitatea... cand a renuntat domnul Voiculescu la imunitate, toti cei care strigau ca e prea mare imunitatea explicau, de data asta corect, ca nu exista nicio imunitate de fapt, decat pentru arestare si perchezitie, aceea e prevazuta in Constitutie si nu poti sa scrii nimic in regulamentul Camerelor care sa incalce Constitutia. Nici sa dai mai putin, nici sa dai mai mult. Acum eu nu stiu daca a descoperit ceva presedintele sau daca e doar un gest politic", a spus Ponta, aflat la Bruxelles, in contextul in care presedintele Traian Basescu a cerut Legislativului reexaminarea statutului parlamentarilor.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocand, printre altele, faptul ca acesta vine in contradictie cu recomandarile din Raportul MCV si propunand dezbatere publica asupra proiectului.

In cerere se arata ca Legea trimisa spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea si modificarea statutului deputatilor si al senatorilor, in special in ceea ce priveste incompatibilitatile, conflictele de interese si imunitatea parlamentarilor.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul sa fie judecat de completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la care a fost initial, stabilind urmatorul termen in 5 februarie.